ONDRUŠKA, J. Rozpoznávání izolovaných slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolářová, Jana

Student se seznámil s problematikou rozpoznávání izolovaných slov. Podrobně prostudoval použití Markovových modelů a seznámil se s funkcemi programovacího prostředku Matlab, které ve své práci uvedl a následně je používal. Pro svou práci student vytvořil vlastní nahrávky slov a zpracoval je navrženým rozpoznávacím systémem. Student zadání splnil v celém svém rozsahu. Student se o práci zajímal, pracoval aktivně a využíval konzultací.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Švrček, Martin

Student se seznámil se základními metodami používanými v biometrických systémech. Zaměřil se na problematiku rozpoznávání izolovaných slov pomoci skrytých Markovových modelů. V práci detailně popsal prostudovanou problematiku a zabýval se realizací rozpoznávacího softwaru s využitím Markovových modelů. Student nenavrhl vlastní funkce pro realizaci takovéto problematiky, ale využil již definovaných funkcí v prostředí Matlab, což mu nelze vyčítat, vzhledem k zadaní práce. V práci byl navržen software jehož zmiňovaná přesnost 40% (v závěru) se nezdá dostačující. Aplikaci nebylo možno odzkoušet vzhledem k tomu, že v práci nejsou uvedeny požadavky na verzi prostředí Matlab, ani požadované knihovny (toolboxy). Výhradu mám k práci s literaturou, seznam publikací obsahuje pouze tři položky, což se pro takto širokou a dobře popsanou problematiku nezdá být dostačující. I přes zmíněné nedostatky hodnotím práci pozitivně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 14/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
B
Body
80

eVSKP id 13930