TOVÁREK, P. Změny v řízení organizace, jako cesta ke zvýšení efektivity podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Práce má jako celek dobrou úroveň. Velmi pozitivně lze hodnotit fakt, že řeší konkrétní problém a vymezuje směr rozvoje daného podniku. Může se stát základem, který zásadním způsobem zvýší úroveň řízení. Otázky k obhajobě: 1. S jakým časovým horizontem pracujete u cílů definovaných v úvodu návrhové části? 2. Jakým způsobem je možné měřit výkonnost a efektivnost zaměstnanců v daném odvětví? 3. Jak lze řešit kritická místa realizace? 4. Co považujete za kritické aspekty rozvoje dané firmy jako celku?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 B Citace mohly být v některých případech označeny jasněji a uváděny za kratšími bloky textu.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Kvalita tisku některých obrázků opticky snižuje jejich čitelnost. V práci se vyskytují překlepy a gramatické chyby. Na některých místech chybí odrážky.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) A Teoretická část poskytuje dostatečný základ k danému tématu
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) B Není úplně jasně vysvětlena metodika analýzy a účel použití jednotlivých metod. Nesmyslně uvedený součet v tabulce 4 na straně 52. Uplatnění SWOT analýzy plně nevyužívá potenciál této metody. Vymezení procesů by bylo vhodné spojit s grafickým znázorněním.
Odborná úroveň navrhované části C Návrhy dobře vymezují možné postupy. V některých částech se však nevyhnuly jisté obecnosti. Propracovanější mohly být například části týkající se stimulace, finačních prémií vázaných na tržby (z textu není zřejmé na jaké úrovni jsou tržby dnes a jak by se návrh promítal do nákladů firmy), kontroly apod.
Přínos a praktické využití návrhu A Z hlediska rozvoje firmy lze návrhy považovat za velmi přínosné. Je zřejmé, že autor má poměrně jasnou představu o tom, jakým způsobem by bylo vhodné management hotelu dále rozvíjet.
Iniciativa a samostatnost při zpracování C Samostatná práce byla v závěru zpracování vhodně kombinována s konzultacemi a začleněním připomínek do obsahu práce.
Splnění cíle a rozsahu zadání C Cíle a pokyny byly splněny na odpovídající úrovni. Propracovanější mohla být konkretizace některých opatření, včetně jasného vyhodnocení dopadů na efektivitu.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mráček, Pavel

Práce je dobře, přehledně zprácována a nabízí pro firmu přínosná řešení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úrověň zpracování diplomové práce (originalita, zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos a praktické využití návrhu A
Písemná a grafická úprava B
Odborná jazyková úrověň B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 40504