VIDOVIČOVÁ, I. Metodika oceňování součástí a příslušenství pozemků s důrazem na rozdíl mezi venkovní úpravou a inženýrskou stavbou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Doktorandka Ing. Ivana Vidovičová vykazovala během studia dobré studijní i pracovní výsledky. Její disertační práce podle názoru školitele splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství, a proto doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Superatová, Alena

Celkové hodnocení práce bylo složité, neboť problematiku, kterou ve své práci autorka řešila považuji za velmi obtížnou, vzhledem k nejednotnosti právních výkladů k dané problematice, které tvořily jeden z podkladů pro disertační práci. Dále novost většiny právních předpisů, které nejsou ověřeny praxí stěžovaly dosažení cílů vytýčených touto prací. Nicméně nutností řešení této problematiky považuji práci za velmi přínosnou. K práci nemám zásadní odborné připomínky. Dle mého názoru práce splnila požadavky zadání.

Navrhovaná známka

Hanák, Jakub

Práce obsahuje výše uvedené vážné věcné i metodologické nedostatky, které dle mého názoru nelze zhojit u obhajoby, ale pouze přepracováním práce. Proto musím s politováním konstatovat, že nemám jinou možnost než práci k obhajobě nedoporučit.

Navrhovaná známka

eVSKP id 86081