FILOVÁ, D. Optimalizace bioprodukce ethanolu z odpadních materiálů metodou SSF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Babák, Libor

Diplomová práce studentky Bc. Dagmar Filové řeší opzimalizaci bioprodukce ethanolu z odpadních materiálů. Lze konstatovat, že vytyčených cílů bylo dosaženo. Práce splňuje požadavky zadání, její jednotlivé kapitoly na sebe plynule a logicky navazují. Po stránce obsahové je práce na dobré úrovni, pro vyvození závěrů bylo provedeno množství experimentů. Výsledky jsou zpracovány kvalitně. Počet literárních odkazů je 71, což je pro práci tohoto typu zcela dostačující. V laboratoři pracovala studentka samostatně, iniciativně a zcela bezproblémově. Konzultace využívala efektivně. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

Studentka Bc. Dagmar Filová se věnovala ve své práci testování metody simultánní sacharifikace a fermentace (SSF) pro produkci bioethanolu z odpadního papíru. Práce je sepsána na 71 stránkách s využitím 71 literárních zdrojů a to jak české tak i zahraniční (aj) odborné literatury. Teoretická část zahrnuje veškeré potřebné informace, z kterých autorka dále čerpala při realizaci svojí práce. Text má standardní strukturu danou pravidly pro psaní diplomové práce, po formální stránce je na velmi dobré úrovni, s minimem chyb a překlepů, je vhodně doplněn řadou přehledných tabulek a grafů, které dokumentují velkou spoustu provedených pokusů a analýz prováděných během optimalizace celého procesu. K práci mám tyto připomínky a dotazy : str.48 Proč jsou v grafech 7-8 použity dvě barvy-jsou zde tedy dvě křivky? str.48 Uvádíte, že si myslíte , že gravimetrická metoda je přesnější nežli turbidimetrická. Z čeho takto usuzujete ? str. 50 Grafy 9-10 mají chybně stejný popis, která křivka je pro ethanol? str. 51 U popisu podmínek hydrolýzy není napsáno čeho je 4 a 6 % Na základě výše uvedených skutečností doporučuji práci k obhajobě a hodnotím výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 74278