PAVLOŇ, M. Stejnosměrná elektronická zátěž [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Havlíková, Marie

Zadání diplomové práce je z externího pracoviště od firmy MEATEST Brno s. r. o. Odborným konzultantem byl Ing. Michal Sitta. Bakalářské práci předcházel semestrální projekt se stejnou problematikou. Úkolem studenta bylo navrhnout metodický postup pro ověření statického a dynamického zatížení elektronické zátěže a v praktické části práce následně realizovat měření na dvou rozdílných elektronických zátěží, měření vyhodnotit, porovnat s deklarovanými parametry od výrobců a porovnat rozdíly. Student pracoval zcela samostatně. Dostavoval se na ústní konzultace vždy ve stanoveném termínu, s připravenými konkrétními dotazy a podával průběžně informace o stavu řešení. Zodpovědně si rozvrhl časový harmonogram, nepodcenil žádnou fázi realizace práce a nedostal se do časové tísně. Bakalářskou práci odevzdal před stanoveným termínem. Písemný a ústní projev studenta je na velmi dobré úrovni, vyjadřuje se přesně, volí správné odborné termíny a v diskuzi dokáže věcně argumentovat a vysvětlit daný problém. Kladně hodnotím zejména bezproblémovou komunikaci a zodpovědný přístup k řešení zadaných úkolů. Zadání bakalářské práce bylo splněno v celém rozsahu.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Kapinus, Tomáš

Práce především popisuje a zkoumá pracovní režimy elektronických zátěží. Praktická měření tyto režimy demonstrují. Zadání bylo splněno. Student jednoduchou formou popsal používané ochrany a technické parametry. Měřením dokázal, že vybrané zátěže splňují téměř všechny deklarované parametry. Práce je sestavena logicky, občas se v ní však ztrácí souvislost. Některé pasáže zbytečně popisují stejnou problematiku. Student předvedl, že danému tématu rozumí. Oceňuji velkou část věnovanou měření.

Navrhovaná známka
B
Body
81

Otázky

eVSKP id 84943