VAŇKOVÁ, M. Optimalizace výrobního procesu tlakových senzorů ve společnosti BD Sensors s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartošek, Vladimír

Autorka zpracovala diplomovou práci (DP) z oblasti optimalizace výrobního procesu v podmínkách výrobního procesu senzorů na bází polovodičového tenzometru pomocí vybraných metod průmyslového inženýrství. Autorka vhodným způsobem analyzuje a syntetizuje poznatky zjištěné pozorováním a měřením výrobního procesu tlakových senzorů. Výhodou předloženého zpracování DP je možnost kombinace širokého spektra metod průmyslového inženýrství, což se však ve svém důsledku stalo i určitou nevýhodou. Vzhledem k rozsahu i zaměření DP si autorka správně zvolila kombinaci metod analýz materiálového toku, efektivnosti práce, ergonomie i zásad vizuálního řízení, avšak pro dosahování trvalých přínosů je třeba nezapomenout na kontinuální, dlouhodobý a systematický rozvoj všech oblastí průmyslového inženýrství ve společnosti. Nezpochybnitelným kladem DP je skutečnost, že vzhledem k dlouhodobé spolupráci se společnosti BD SENSORS s. r. o., mohla autorka doplnit DP nejen návrhy na realizaci předložených variant řešení, nýbrž i dokumentací aplikovaných změn. I přes nadprůměrné splnění formálních požadavků se v závěrečné práci vyskytují drobné nedostatky v oblasti práce s informačními zdroji.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Psotka, Kamil

"Práce se věnuje řešení konkrétního úkolu: zefektivnění výrobního procesu tlakových senzorů. Diplomantka ve vybraných úsecích analyzovala situaci na základě vědomostí získaných studiem a pomocí vybraných metod průmyslového inženýrství navrhla řešení. Klíčové návrhy se podařilo realizovat ještě před dokončením DP, ověřila se jejich efektivita a vyhodnotila ekonomická návratnost. Za největší přínos považuji realizaci návrhu na reorganizaci a optimalizaci pracoviště ""Čisté prostory"" s částečnou kvantifikací dosažitelných úspor na základě srovnávací analýzy provedených měření. DP splnila vytyčené cíle: odhalila slabá místa konkrétního výrobního procesu a přinesla návrhy na jejich odstranění, proto ji doporučuji k obhajobě."

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82394