MARŠÁNOVÁ, L. Analýza experimentálních EKG záznamů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Ronzhina, Marina

Práce je věnována automatické klasifikaci čtyř různých typů EKG snímaných v průběhu experimentů na izolovaných zvířecích srdcích. Studentka prostudovala rozsáhlou literaturu z oblasti klinické elektrokardiografie a počítačového zpracování EKG a využila těchto poznatků při manuálním hodnocení velkého množství reálných dat a následné realizaci několika postupů pro automatickou klasifikaci EKG. Oceňuji mimořádně aktivní a zodpovědný přístup studentky. Po formální stránce je práce na vysoké úrovni s drobnými nedostatky v podobě překlepů a místy nevhodně umístěných tabulek. Dílčí výsledky práce byly prezentovány na studentské soutěži EEICT a také tvoří součást příspěvku na mezinárodní konferenci Computing in Cardiology, který je momentálně v recenzním řízení. Předložená práce splňuje a dokonce přesahuje všechny požadavky zadání. Hodnotím ji jako vynikající.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Janoušek, Oto

Diplomová práce srozumitelně představuje automatickou klasifikaci patologických srdečních cyklů v elektrogramech. Struktura práce je přehledná a velmi dobře koncipovaná. V teoretické části jsou představeny typy patologických událostí a je objasněna jejich geneze. Praktická část se věnuje nejprve manuální a následně automatické klasifikaci morfologických parametrů patologických cyklů. Použité klasifikační přístupy byly aplikovány na úplnou sadu morfologických parametrů i na redukovanou sadu pro klasifikaci optimálních parametrů, získaných analýzou hlavních komponent a statistickým testováním rozdílnosti parametrů v manuálně klasifikovaných skupinách patologických událostí. Dokumentace výsledků je promyšlená a graficky zdařilá, dosažené výsledky jsou srozumitelně interpretovány. Vynikající obsahovou úroveň práce podtrhuje i její velmi dobrá formální úroveň, kterou maličko snižuje výskyt překlepů. Zadání bylo v plném rozsahu splněno a domnívám se, že obsah práce jej dokonce rozšiřuje.

Navrhovaná známka
A
Body
98

eVSKP id 84433