BRŠLICOVÁ, T. Bezkontaktní detekce fyziologických parametrů z obrazových sekvencí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolář, Radim

Studentka Tereza Bršlicová pracovala na tématu bezkontaktní detekce vybraných fyziologických parametrů. Studentka se během řešení seznámila s řadou přístupů, které se v této oblasti používají a ty v práci popsala. Postup analýzy dat si pak na základě této rešerše vybrala. Některé postupy pak byly studentce doporučeny vedoucím práce. Samotná měření osob pak byla zahájena s mírným zpožděním oproti očekávání. V práci se přesto studentce podařilo splnit všechny body zadání a otestovat vliv IR osvětlení na výsledky analýzy. Studentka tak prokázala, že je schopna nastudovat zadanou problematiku a získané vědomosti tvůrčím způsobem realizovat. Prokázala tak dostatečné schopnosti k udělení titulu inženýr. Práci hodnotím stupněm B/88.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Janoušek, Oto

Diplomová práce srozumitelně představuje současné přístupy k bezkontaktnímu odhadu tepové a dechové frekvence. Teoretická část čerpá z důkladné literární rešerše, všechny čtyři použité metody odhadu jsou dobře popsány a jejich volba svědčí o studentčině porozumění zadané problematice. Jedinou výhradu mám k chybnému tvrzení, že metoda nezávislých komponent vyžaduje Gaussovské rozložení signálu. V praktické části studentka charakterizuje výběr a použití metody nezávislých komponent pro separaci komponenty, jejíž spektrum je dále zkoumáno s cílem nalezení dominantní frekvence. Tento přístup je funkční, výsledky jsou vhodně statisticky zpracovány a interpretovány a dokumentují vhodnost použitého přístupu. Určitým dodatkem práce, patrně vyžádaný zadáním, je studie vlivu infračerveného osvětlení na odhad tepové frekvence. Odborná úroveň práce je vysoká, formální úroveň však mírně snižuje občasný výskyt překlepů a hlášení „chyba, nenalezen zdroj odkazů“.

Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 84405