KOPECKÁ, L. Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v městě Poličce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Klika, Pavel

Studentka splnila cíle diplomové práce, v práci je větší množství citací z literatury, jedná se zejména o sběr dat a informací což ovšem vyplývá ze samotného zadání. Velmi hodnotím schopnost studentky získat potřebné informace k vypracování diplomové práce. Studentka v dostatečném rozsahu řešila zadanou problematiku, úroveň zpracování teoretické i analytické části práce je na dobré úrovni. Pouze v kapitole č. 5 "Vývoj rezidenčních nemovitostí" postrádám shrnutí celého vývoje těchto staveb, v této kapitole jsou uvedeny pouze příklady významných objektů vytvořených v různých obdobích. Po formální stránce je práce dobře zpracovaná, přehledná s velmi pěknou grafickou úpravou. Práce může být zejména pro teoretické využití jako podklad k podrobnému popisu lokality a historii rezidentních objektů v hodnocené lokalitě. Doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji jako výbornou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kosová, Jaroslava

Diplomová práce je zpracována v souladu se zadáním. Studentka ve své práci popsala historický vývoj města Poličky zejména z hlediska vývoje výstavby. Podrobněji popsala dochované stavby typické pro jednotlivá časová období a uvádí i možnosti dalšího rozvoje města. Texty jsou vhodně doplněny obrázky i z vlastních zdrojů. Celkově hodnotím práci jako velmi zdařilou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomová práce je zpracována zcela v souladu se zadáním a v odpovídajícím rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Diplomová práce je přehledně uspořádána. Studentka nejdříve uvádí základní charakteristiku města, vysvětluje základní pojmy používané v práci, popisuje historii města zaměřenou na stavební rozvoj města. Následně na vybraných stavebních objektech mapuje vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v jednotlivých obdobích a uvádí předpokládané možnosti rozvoje města Poličky.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Diplomová práce je velmi dobře zpracována, přestože autorka čerpala z mnoha zdrojů, je zachován jednotný styl. Podrobnější popis domů na str. 49 by bylo vhodnější zařadit do kapitoly 5.
Obtížnost a správnost řešení A Obtížnost spočívala v získání, vyhodnocení a výběru vhodných údajů a jejich utřídění a přeformulování tak, aby práce měla jednotný styl, což se studentce podařilo. Práce je doplněna také fotografiemi a obrázky z jejích vlastních zdrojů.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práci by bylo možné publikovat v některém z místních nakladatelství, jako další informační a propagační materiál města.
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Práce má velmi dobrou písemnou i grafickou úroveň. Zdroje, ze kterých bylo čerpáno jeou v textech uvedeny.Trochu rušivě působí výraznější písmo na stránkách zřejmě tištěných barevně. Grafy vývoje počtu obyvatel nejsou ve stejném měřítku.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82373