BOHÁČKOVÁ, A. Varianty financování pořízení dlouhodobého majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedorová, Anna

Při obhajobě by bylo vhodné vysvětlit: - v bakalářské práci byly provedené výpočty daňově uznatelných nákladů při financování nákupu majetku úvěrem a finančním leasingem. V čem a jak se projeví při rozhodování o způsobu financování nakupovaného dopravního prostředku? - jak je možné, že netto hodnota krátkodobého finančního majetku je v roce 2014 uvedena ve vyšší hodnotě než jeho brutto hodnota a v té souvislosti by mělo být vysvětleno, jak byla vypočtena okamžitá likvidita společnosti (ve vazbě na vzorec jejího výpočtu, uvedený na str. 30) - co říká vyhláška č.500/2002Sb., k samofinancování? Je uvedena jako informační zdroj k termínu samofinancování (str.23), který je tam definován jako financování dlouhodobého majetku z nerozděleného zisku - jak jsou v současné účetní úpravě definovány mimořádné náklady a mimořádné výnosy a jak se s nimi pracuje při posuzování účetní jednotky. Na str. 39 jsou totiž charakterizovány jako náklady a výnosy, které nesouvisí s podnikáním společnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Florian, Jiří

Teoretická část práce byla vypracována velmi dobře, protože možnosti pořízení majetku byly jasně a srozumitelně vysvětleny za použití kvalitních zdrojů. Jednotlivé varianty řešení pořízení majetku byly správné. Autorka práce měla uvedené konkrétní nabídky jen od omezeného počtu bankovních a leasingových společností. Z uvedených možností však vybrala nejlepší variantu. Firma má proto při pořízení automobilu v této práci dobrý návod, jakou variantu vybrat. Autorka splnila cíl své bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 84720