JIRÁSKOVÁ, I. Analýza rizik navrhování staveb s ohledem na vybrané materiálové charakteristiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Misák, Petr

Diplomová práce Bc. Ivety Jiráskové doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cílem diplomové práce bylo ověření fyzikálně mechanických charakteristik ztvrdlých betonů a zhodnocení rizik při jejich nepřesném určení s ohledem na navrhování staveb. Cíle práce byly splněny a to v rozsahu odpovídajícím diplomové práci.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část je i přes drobné formální nedostatky zpracována na velmi dobré úrovni.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část práce je především založena na vyhodnocení provedených experimentů. Velice kladně hodnotím využití různých SW pro práci s výsledky.
Odborná úroveň diplomové práce B Odborná úroveň práce je velmi dobrá a dostačujícím způsobem odpovídá úrovni diplomové práce.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce upozorňuje na problematiku modulu pružnosti ztvrdlého betonu, která je v posledních letech velice aktuální. Veškeré závěry v práci jsou podloženy laboratorními experimenty a proto velmi kladně hodnotím přínos práce.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Diplomová práce obsahuje dostatečný počet odkazů na odborné publikace, které jsou zpracovány odpovídajícím způsobem. Vytknout by se snad dal jen nízký počet zahraničních publikací.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Formální úprava a uspořádání až na drobné nedostatky odpovídá diplomové práci.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vymazal, Tomáš

Diplomová práce je zpracována velmi dobře. Teoretická i analytická část svědčí o dostatečných znalostech a orientaci v problematice. Diplomová práce svým rozsahem a obsahem splňuje požadavky na závěrečnou práci. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomová práce splnila vytýčení cíle. Vypracovaná práce je podle mého názoru úplná a její závěry jsou jasné a přehledné.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Diplomantka zvolila v podstatě jediný možný přístup k řešení, tj. provést rešerše dostupných postupů pro stavební materiály a zpracování výsledků prakticky naměřených na reálném materiálu.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce je zpracována na velmi dobré úrovni. Pro řešení byl použit odpovídající SW, pomocí kterého lze problematiku velmi dobře analyzovat. Zpracování podkladů, vstupních dat a použité metody jsou bez výhrad.
Obtížnost a správnost řešení A Řešení problému vyžaduje nadstandardní znalosti statistiky, technologie betonu, příslušných standardů pro zkoušení betonu a stanovení charakteristických hodnot.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce se zabývá ověřením fyzikálně mechanických vlastností ztvrdlého betonu a jejich porovnáním se standardy pro navrhování betonových konstrukcí uvedené v ČSN EN 1992-1-1 [8]. Vzhledem k přehlednému zpracování výsledků a řešení reálné situace na reálném materiálu vidím přínos práce ke zvýšení znalostí o problematice stavebních materiálů v tomto vědním oboru.
Odborná jazyková úroveň A V diplomové práci se neobjevují termíny, které by byly v rozporu s danou problematikou. Odborná jazyková úroveň je na velmi dobré úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B I přes velmi zdařilé grafické zpracování se v diplomové práci objevují překlepy či drobné chyby.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82131