ŽLEBEK, J. Alternativní software pro řízení specializovaných teplotních komor s uživatelským rozhraním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Václavek, Pavel

Student se věnoval zpracování bakalářské práce v rámci své pracovní činnosti u společnosti Honeywell. Lze předpokládát, že práci věnoval přiměřené množství času. Student využíval pravidelně konzultace v minimální míře a patrně spoléhal spíše na využití konzultantů. Student se řídil radami získanými během nepočetných konzultací a využil je při vlastním řešením problémů. Během zpracování tématu student narazil na problémy s nedokonalým řešením HW jak řídicího systému, tak i akčních členů. Vzhledem k tomu, že řešení HW nebylo součástí zpracované práce, pokusil se student vlastnosti HW alespoň částečně zohlednit při návrhu SW. Celkově práce studenta svědčí o schopnostech řešit technické problémy a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Veselý, Libor

Předložená bakalářská práce se zabývá návrhem řízení pro teplotní komoru. Zadání lze považovat po stránce teoretické za jednoduché, avšak po stránce časové za náročné. Práce je logicky a přehledně rozdělena do šesti kapitol, které mají odpovídající rozsah. Práce je po grafické stránce na dobré úrovni. K práci bych měl několik připomínek. K obsáhlému popisu jednotlivých částí komory, by se hodilo i nějaké schéma, které by objasnilo vznik dopravního zpoždění v regulovaném systému, kde jsou umístěny snímače teploty, topné těleso či termostaty. Dále v práci popisujete problémy s rušením a návrh filtru, ale už není uvedeno, jak vypadá průběh teploty po filtraci. Dalším problémem je identifikace systému, kde jste získal dva dost odlišné přenosy. Na obranu studenta musím uznat, že hardware nebude vysoké kvality a dostat kvalitní průběh regulace je dost obtížné. Taktéž by bylo vhodné použít pro kalibraci komory nějaký nezávislý teploměr, který by nebyl zatížen šumem. Student věnoval práci dostatečné úsilí a vyvaroval se nějakých zásadních chyb. Zadání bakalářské práce bylo splněno ve všech bodech. Práce svědčí o bakalářských schopnostech studenta a doporučuji ji k obhajobě. Navrhuji hodnocení C - 78.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 85101