MYNAŘÍK, O. Využití mobilních zařízení ve zpětnovazební lékařské rehabilitaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Chromý, Adam

Cílem bakalářské práce bylo ověřit, zda lze při měření posturální stability nahradit drahou inerciální jednotku levnými snímači v mobilních telefonech, aniž by došlo k výraznému snížení kvality diagnózy a terapie. Jedná se o spíše praktickou úlohu, která patří mezi složitější a zejména časově náročná zadání. Student od počátku přistupoval k řešení práce s velkým zájmem, zodpovědně a pravidelně navštěvoval konzultace, na které měl předem připravené dotazy. Pracoval zcela samostatně a průběžně představoval dosažené výsledky a informoval o stavu rozpracovanosti práce. Ocenit lze i ochotu dobrovolně vycestovat či obětovat osobní finance za účelem zvýšení kvality dosaženého výsledku, aniž by to po něm bylo vyžadováno. Práci věnoval dostatečně času, do časové tísně se dostal až ke konci semestru, což se zřejmě projevilo i v textu BP, která, přestože mu to bylo vytýkáno, stále nedostatečně popisuje zejména experimentální část. Přesto však na základě odvedených výsledků není pochyb o technických dovednostech studenta a práci doporučuji k obhajobě s hodnocením B - 86.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Žalud, Luděk

Téma práce i zadání považuji za dostatečně odborně složité pro bakalářský projekt a jednoznačně značně aktuální. Práce je poměrně krátká, samotný text je zpracován na 28 stranách, následuje seznam literatury a přílohy. Členění textu je přehledné a logické. Grafická i stylistická kvalita práce je na dobré úrovni, práce obsahuje poměrně malé množství překlepů. Teoretický rozbor považuji za dostatečný, ikdyž rovněž poměrně krátký. Největší slabinu vidím v praktické části práce, kterou považuji za nedostatečně popsanou. V popisu experimentů je mnoho nejasností a zjednodušení, není mi zcela jasné, jak přesně probíhaly jednotlivé části experimentů ověřujících hlavní parametry snímačů v mobilních telefonech. Nebyl dostatečně popsán program na samotném mobilním telefonu, zcela chybí jakákoli fotografie z měření, která by ukazovala použité uspořádání. Z tohoto důvodu je pro mě velmi obtížné hodnotit správnost předložených výsledků. Pokud jsou však výsledky správně, jde o nepochybně důležitá zjištění pro další možnou práci na problému levné diagnózy a rehabilitace posturální stability osob - a dle mého názoru jde jednoznačně o problém potenciálně velmi přínosný. Z výše uvedených důvodů navrhuji komisi důkladně přezkoumat způsob provedení experimentů. Pakliže student prokáže jejich správné provedení, doporučuji zlepšit mnou navržené hodnocení.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 85135