MRKVICOVÁ, N. Návrh změny metody konsolidace u vybraného koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka pracovala ve velkém časovém předstihu, velmi svědomitě. Využívala hojně konzultací. Její přístup byl proaktivní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Vytyčený cíl - změna metody konsolidace u sledovaného subjekty a následná konsolidace účetních výkazů - byl splněn v plném rozsahu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Studentka správně analyzovala situace a zvolila vhodné řešení pro novou konsolidaci účetních výkazů daného subjektu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Výsledky, stejně jako postupové kroky jsou komentovány a interpretovány správně.
Praktická využitelnost výsledků A Autorka spolupracovala s finančním managerem společnosti, výsledky byly společností využity.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kubovic, Pavel

Předkládanou práci považuji za nadstandardní s velkou praktickou využitelností pro vybraný podnik. Vyzdvihuji obsáhlé zhodnocení změny metody konsolidace na ekonomickou situaci koncernu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 85803