BEČVÁŘOVÁ, K. Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v Rychnově nad Kněžnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Klika, Pavel

Studentka splnila cíle diplomové práce, v práci je větší množství citací z literatury, jedná se zejména o sběr dat a informací což ovšem vyplývá ze samotného zadání. Velmi hodnotím schopnost studentky získat potřebné informace k vypracování diplomové práce. Studentka v dostatečném rozsahu řešila zadanou problematiku, úroveň zpracování teoretické části je však zhoršena nevhodnou úpravou citovaného textu. Některé věty nedávají smysl, odstavce na sebe logicky nenavazují. Analytická část práce je na dobré úrovni. Studentka však nepoužívá aktuální statistické údaje o počtech obyvatel, dokonce se v textu objevuje budoucí odhad počtu obyvatel k roku 2010. Grafická úprava textu je dobře provedena, formální stránku kazí velké množství překlepů, nesrozumitelné věty a v příloze č. 1 ne zcela vhodně umístěný popis u některých fotografií. Práce může být zejména pro teoretické využití jako podklad k podrobnému popisu lokality a historii rezidentních objektů v hodnocené lokalitě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce C
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Nykodýmová, Veronika

Diplomová práce je vypracována na odpovídající odborné úrovni a v souladu se zadáním. V teoretické části u některých základních pojmů studentka neuvádí definice dle aktuálně platných předpisů. Kladně hodnotím obzvlášť přehledně vypracovanou fotodokumentaci historického vývoje ulic a městských částí v Rychnově nad Kněžnou. Z hlediska formální úpravy se v práci vyskytují občasné chyby a překlepy. Diplomová práce je přehledně zpracovaná a její přínos vidím zejména pro teoretické využití. Celkově práci hodnotím jako dobrou a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení C
Přínos pro praktické i teoretické využití C
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 82496