KOLÁŘOVÁ, A. Analýza počtu podlaží a vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v okrese Náchod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrubanová, Michaela

Rozsah práce je velký, výsledky jsou prezentovány vcelku přehledně. Práce je vypracována svědomitě, přiměřeně zvolenými metodami. Práci doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Práce je zpracována v dostatečném rozsahu, v souladu se zadáním.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Zvolený přístup k řešení zadaných problémů je adekvátní, teoretická část byla zpracovaná na dostatečné úrovni.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B V práci je zadaná problematika řešena standardními postupy, všechny vypočtené hodnoty jsou správné.
Odborná úroveň diplomové práce C Odborná úroveň diplomové práce je na průměrné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Oceňovací metody, které jsou součástí práce, jsou v praxi běžně používané, přínosné je zmapování situace na trhu ve městě Hronov, Velké Poříčí a okolí.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 D Při zpracování diplomové práce prokázal autor schopnost zorientovat se v odborné literatuře. Neshledala jsem žádné nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 690. Odkazy na literaturu nejsou vždy přesné.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Grafická úprava práce je na průměrné úrovni, je vhodně doplněna grafy a tabulkami. Text je bez výrazných stylistických chyb
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Komosná, Milada

Studentka splnila zadání DP. Pro vyhodnocení vlivu počtu podlaží a vlivu lokality na obvyklou cenu použila 6 rodinných domů, které ocenila. Domy zvolila v malém městě Hronov a ve Velkém Poříčí, kde počet obyvatel nepřesáhne 7 000. V DP jsou gramatické chyby a mnoho překlepů, některé použité přílohy jsou ve velmi špatném čitelném rozlišení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Studentka splnila zadání diplomové práce.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C Přístup k řešení DP nebyl zvolen nejvhodnější cestou. Studentka chtěla problematiku popsat a porovnat postup řešení podle různých předpisů, přičemž došlo k chybným odkazům na zdroje literatury.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C DP je zpracována velice obsáhle. Studentka v práci popisuje i věci, které nejsou jejím předmětem.
Obtížnost a správnost řešení D Studentka v teoretické části nezmiňuje aktualizaci oceňovací vyhlášky, i když v praktické části podle ní postupuje. V DP ocenila 6 rodinných domů, z toho dva domy se nachází v lokalitě Hronov a další čtyři v lokalitě Velké Poříčí. Úkolem DP bylo zjistit, do jaké míry má na výši obvyklé ceny vliv lokality a počet podlaží. Dle mého názoru, z databáze 6 rodinných domů nemohla tyto závěry vyvodit.
Odborná jazyková úroveň E V DP jsou gramatické chyby a časté překlepy. Studentka se snažila nepoužívat přímé citace i v místech, kde je nutná. V kapitole 4.1 sice uvádí odkaz na použitý zdroj, avšak jedná se o částečné přenesení článku, bez užití přímé citace. Studentka užívá webových odkazů, které nejsou věrohodné.
Přínos pro praktické i teoretické využití D
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky E Studentka má v DP mnoho příloh, některé z nich jsou natolik zmenšené a rozmazané, že nejsou dobře čitelné. V DP má dvakrát seznam použitých zdrojů (jednou seřazen dle číslování, podruhé dle literatury).
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 82616