PŘECECHTĚL, V. Modul elektrochemické impedanční spektroskopie pro výzkum vodíkových palivových článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Procházka, Petr

Autor se v diplomové práci zabývá návrhem a realizací modulu elektrochemické impedanční spektroskopie pro výzkum vodíkových palivových článků. Během řešení práce se student seznámil s problematikou palivových článků a s již existujícími metodami impedanční spektroskopie. V rámci svojí práce navrhnul konkrétní obvodové zapojení elektrochemického impedančního spektroskopu a realizoval software zajišťující řízení měřicího procesu včetně zpracování jeho výsledků. Během řešení přistupoval k práci zodpovědně a aktivně. U studenta oceňuji především samostatnost a schopnost řešit problémy, které se během realizace zařízení objevily.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Pazdera, Ivo

Student zpracoval kvalitní diplomovou práci zabývající se praktickou realizací měřícího modulu určeného k diagnostice parametrů palivových článků. Teoretická část výstižně popisuje a shrnuje problematiku analýzy parametrů palivových článků a metod k tomu určených. Praktická část detailně popisuje obvodovou realizaci i včetně softwarové implementace řídicích algoritmů automatizovaného měřidla. V práci se v mírné intenzitě objevují formální gramatické chyby, které však nikterak nenarušují celkově pozitivní dojem autorova díla. Student splnil zadání ve všech bodech. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

eVSKP id 82692