SKOPALÍK, D. Softwarová knihovna pro převod a analýzu signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Maršálek, Roman

Student pracoval na práci aktivně, v případě potřeby docházel na konzultace, práci konzultoval také s konzultantem z firmy. Vytvořil potřebné knihovny pro práci se signály a jejich výkonnost porovnal s obdobnými softwarovými prostředky. Vlastní text práce ale mohl být zpracován pečlivěji, místy se vyskytují drobné pravopisné chyby, některé části by mohly být vysvětleny lépe. Celkově i aplikace by mohla být dotažena do větších detailů (například popis os u FFT apod.). V dodaných souborech v IS by bylo vhodné umístit zkušební datový soubor (ideálně z reálného měření), alespoň já jsem ho tam nenašel. Při obhajobě by bylo vhodné program i krátce předvést.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Prokeš, Aleš

Bakalářská práce má vzhledem k poměrně obsáhlé aplikační části odpovídající rozsah, je přehledná a má logickou strukturu. Některé části jsou však poměrně stručné, což ztěžuje porozumění dané problematice. Po formální stránce je práce na poměrně dobré úrovni. V textu je minimum překlepů a pouze několik gramatických chyb. Výtku však lze však mít k chybějícímu číslování rovnic a k chybějícím odkazům na řadu uvedených zdrojů. Několik těchto odkazů bylo pravděpodobně smazáno, na což textový editor upozorňuje tučně tištěným chybovým hlášením. Je škoda, že si této skutečnosti student nevšiml před finálním tiskem práce. Za určitý nedostatek považuji i skutečnost, že student nepřipojil k dodaným souborům i příklad záznamu dat ve formátu CSV, aby bylo možno ověřit funkčnost vytvořeného software. K obsahové stránce mám rovněž několik připomínek. Není zřejmé, jak bylo v reálném systému dosaženo splnění vzorkovacího teorému (str. 15). Chybí zde informace o šířce pásma měřených signálů. V textu není uvedeno, jak se volí hodnota proměnné TSamplingMin (str. 16). Dále není zřejmé, proč byla ze spojitých interpolací zvolena právě Lagrangeova interpolace 3. řádu (str. 18 a 41). I přes určité nedostatky textové části práce je třeba ocenit vytvoření poměrně obsáhlého a (pravděpodobně) funkčního software, obsahujícího řadu funkcí, jejichž implementace je dle dodaného popisu na velmi dobré úrovni. Práci doporučuji k obhajobě. Během ní by bylo dobré vyjádřit se k výše uvedeným připomínkám.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 84628