ŠIMÁŠKOVÁ, Ľ. Porovnání cen bytu v České republice a na Slovensku. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Superatová, Alena

Diplomová práce byla náročná, protože studentka oceňovala jednotky i na Slovensku, tedy musela nastudovat i principy oceňování v jiné zemi bez toho, aniž by ji to bylo vysvětleno v rámci studia na ÚSI VUT v Brně. Ke své práci přistupovala iniciativně a práci zvládla na vysoké odborné úrovni. Tuto práci považuji za časově mimořádně náročnou a zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Lorencová, Marie

Celkově diplomovou práci považuji za velmi zdařilou, kvalitní a pečlivě zpracovanou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Studentka se ve své práci v souladu se zadáním zabývá oceněním bytů v České republice a na Slovensku. Diplomová práce v rozsahu 100 stran textu a 68 stran příloh je úplná.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A K řešení cíle diplomové práce zvolila studentka adekvátní přístup, vybrala vhodné lokality i samotné typy bytů.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Zpracování diplomové práce je na výborné úrovni. Podklady i vstupní data jsou zpracovány kvalitně a pečlivě, použité metody jsou správné.
Obtížnost a správnost řešení B Oceňování majetku na Slovensku není zařazeno do studijního programu ÚSI VUT V Brně, proto považuji tuto problematiku za obtížnou a velmi oceňuji, jak se s ní studentka vypořádala. Výtku mám jen k výpočtům podlahových ploch bytů dle oceňovací vyhlášky. Drobný nedostatek také spatřuji v textu kapitoly 4.1, když popsaný přístup neodpovídá ustanovení § 2 zákona o oceňování majetku.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Odborné i laické veřejnosti je v práci přiblíženo, jaký je rozdíl mezi oceněním bytu v České republice a na Slovensku a jak se liší ceny bytů dispozice 2+1 v centru a na okraji dvou velkých měst obou zemí.
Odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je zpracována ve slovenském jazyce. Za nevhodné považuji používání výrazů „v praktickej časti budeme … stanovíme … analyzujeme“, jelikož toto vyvolává dojem, že práci se studentkou zpracovával i někdo jiný. Nedostatky shledávám i u citací. Celkově odbornou jazykovou úroveň práce považuji za velmi dobrou.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Práce není zcela prosta typografických chyb. Celkově písemnou a grafickou úpravu hodnotím jako velmi dobrou.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82136