LEVEK, P. Podnikatelský plán pro založení nového podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o diplomovou práci svým obsahem i rozsahem nadstandardní. K práci nemám žádné připomínky. Nestanovuji doplňují otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovené cile pro diplomovou práci, tj navrhnout podnikatelský plán pro založení firmy, která bude působit v oblasti mytí automobilů, byly bezezbytku splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení diplomové práce je správný. V diplomové práci byly zvoleny adekvátní analytické metody a správný postup pro vlastní založení nové firmy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Schopnost diplomanta správně interpretovat dosažené výsledky byla prokázána.
Praktická využitelnost výsledků A Diplomová práce je aplikopvatelná v praxi. Je možné ji použít jako realizační projekt.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce je kvalitní po stránce obsahové i formálně grafické. Svým rozsahem i obsahem přesahuje zadání.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Teoretická část práce je výborná. Diplomant správě provedl rešerše. Literární zdroje v textu správně citoval.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kotlík,, Josef

Cílem předložené diplomové práce bylo navrhnout Podnikatelský plán pro založení nového podniku. Pro tyto účely jsou v zadání diplomové práce navrženy jednotlivé dílčí kroky sestávající z analýzy současného stavu a vlastních návrhů řešení ve třech ekonomicky rozdílných variantách. Předložená diplomová práce je velmi rozsáhlá. Je sepsána celkem na 128 stranách a 7 přílohách. Její členění odpovídá požadavkům kladeným na tento typ prací na FP VUT v Brně a k sepsání práce bylo využito 21 literárních zdrojů. Z formálního hlediska nemám k práci žádné podstatnější výtky. Experimentální část práce je pak zaměřena na vlastní a velmi detailně provedený návrh myčky osobních automobilů s pracovním názvem „ Softeko“. Diplomant provedl řadu analýz, výpočtů, hodnocení a dosáhl mnoha zjištění o případných možnostech a příležitostech, které se na trhu automyček nacházejí. Diplomant provedl analýzu a marketingový průzkum u kterého oceňuji zejména využití vlastní obrazové dokumentace, ilustrující momentální stav trhu a konkurenční prostředí. V dalších krocích byly správně provedeny nezbytné analýzy vedoucí k detailnímu poznání trhu a ke zvolení vhodné strategie, která je implementována do další části podnikatelského plánu. Byla provedeny výpočty a hodnocení pro tři různé varianty možných scénářů, které mohou firmu Softeko během její činnosti v prvních letech ovlivnit. Nedořešenou vidím jen kapitolu likvidování odpadních vod a kalů, která může ovlivnit výslednou kalkulaci předkládaných peněžních toků. To však vzhledem k rozsahu oponované práce nesnižuje její celkovou výbornou úroveň. U diplomanta si cením zejména schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich správné závěry. Předkládaná práce je i z praktického hlediska velmi cenná a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 85500