KOŽDOŇ, O. Řízení dvoukřídlé brány [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

Student měl v rámci bakalářské práce navrhnout a zrealizovat koncepci pro bezdrátové ovládání dvoukřídlé brány. Návrh koncepce měl vycházet z provedené literární rešerše a průzkumu trhu. Celý systém měl být vybaven solárními články pro jeho napájení. Na základě návrhu koncepce měl student navrhnout elektronické zapojení systému a i bezdrátového ovladače, vytvořit desky plošných spojů, tyto osadit a oživit. Jelikož je systém řízený mikrokontroléry, měl student vytvořit programové vybavení pro ovladač i vlastní řídicí systém brány. V posledním kroku měl student demonstrovat funkčnost systému a také systém celkově otestovat. Student pracoval na tématu natolik samostatně, že nevyužíval žádných konzultací ani vedení vedoucího práce. Vlastní semestrální činnost se omezila na vyzvednutí zadání a odevzdání práce. Vlastní odevzdaná práce je na velmi nízké úrovni a neodpovídá strukturou ani obsahem požadavkům na bakalářskou práci. Struktura práce je chaotická, literární rešerše není vůbec uvedena. Z popisu není možné posoudit návrh ani jeho funkci. V práci není uveden elektronický návrh, schémata, návrh desek plošných spojů a podobně. Uvedené části jsou pravděpodobně přítomny na CD, avšak ve zdrojových souborech a tudíž bez potřebného programového vybavení nečitelné. Programové vybavení není také smysluplně popsáno a opět není přiložen výpis programu v čitelné podobě. Práce se dále nijak nevěnuje oživení ani otestování systému, nezmiňuje se o funkci a testování se solárními články. Funkce systému nebyla demonstrována a ani v práci jakkoliv komentována. V několika málo fragmentech schémat v práci se nacházejí chyby. Literární odkazy neodpovídají normám, nejsou vhodně ani dostatečně citovány. Vzhledem k tomu, že práce vzniknula v zásadě úplně samostatně a bez konzultací vedoucího práce, není možné posoudit kvality ani znalosti studenta a ani jeho činnosti věnované práci na bakalářském projektu. Není dále možné posoudit, zda je dílo vlastním dílem studenta, ani do jaké míry bylo převzato. Z těchto důvodů nemohu relevantně zhodnotit kvalitu studenta ani jeho činností, a je nezbytné, aby své kvality a znalosti obsáhle demonstroval při obhajobě bakalářské práce.

Navrhovaná známka
E
Body
50

Posudek oponenta

Šťastný, Ladislav

Predložená práca sa zaoberá návrhom riadenia dvojkrídlovej brány. Po formálnej stránke je práca na veľmi slabej úrovni- chýbajú čísla stránok, nelogické poradie kapitol (rešerš na konci práce, teória tranzistorov v strede návrhu), slabá kvalita obrázkov, chýba celkové schéma, motív dps, zoznam súčiastok, citácie obrázkov, citácie nie sú podľa normy, nezarovnaný text. Samotná práca má veľmi malý rozsah a je umelo predlžovaná veľkými obrázkami, výpismi registrov procesora a inými prvkami patriacimi do prílohy. Odbornú stránku práce je ťažké posúdiť z dôvodu už spomínaného spracovania práce. Tá neobsahuje celkovú schému a obrázky DPS sú exportované z návrhového systému a nie reálne fotografie DPS. A tak nie je jasné, či bolo navrhované zariadenie reálne vyrobené, oživené a odskúšané. Toto trochu odporuje bodu zadania č. 5 „Otestujte funkčnost a demonstrujte ji.“ Bod č. 4 „Vytvořte komplexní programové vybavení, které umožní ovládaní a administrování systému“ nie je v práci popísaný. Z dôvodu slabej úrovne práce a nesplnenia zadania navrhujem hodnotenie práce na 30/F.

Navrhovaná známka
F
Body
30

Otázky

eVSKP id 85464