KOLÁŘ, J. Simulátor přenosových funkcí silnoproudého vedení v NS3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Mlýnek, Petr

Zadání považuji za zcela splněné. Student pravidelně chodil na konzultace, zajímal se o problematiku PLC a pracoval samostatně, sám navrhoval možnosti rozšíření a dalších práci na simulátoru v NS3. Student se také zúčastnil studentské konference EEICT, kde prezentoval dílčí řešení své práce a umístil se mezi třemi nejlepšími ve své skupině.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Fujdiak, Radek

Student po úvodu do problematiky PLC navrhl a realizoval Framework pro simulaci PLC. Následně byl tento Framework vyzkoušen na vlastních příkladech. Libí se mi přístup studenta a mnoho praktických výstupů v práci. Dále hodnotím kladně také práci s literaturou, i když mohla být vybírána v některých případech aktuálnější literatura. Po formální stránce je práce velice kvalitní, kdy se student soustředil i na detaily práce a je vidět, že i formální stránce student věnoval jistý zájem a práci (vyskytujete se pouze minimální množství malých formální chyb). Zde bych jen uvítal číslování kódů. Dalším kladem studentovi práce je aktivní účast na studentské soutěži a konferenci EEICT2015, kde student získal druhé místo. Vytknout bych chtěl pouze popis primárních a sekundárních parametrů vedení v kapitole 2, student zde popisuje sekundární parametry obecně a následně konkrétní primární parametry kříženého kabelu. Bylo by vhodné toto sjednotit a popisovat parametry obecně nebo pro konkrétní typ kabeláže, dále v tomto bodě nesedí označení veličin (je zde používán v některých případech apostrof, nicméně v některých případech ne, což působí zmatečně). Nicméně toto je jen drobný nedostatek a i po odborné stránce shledávám práci velice kvalitní. Práci tedy hodnotím jako výbornou tedy A.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 85349