PÁNEK, M. Řízení toku dat na úrovni transportní vrstvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Koton, Jaroslav

Při zpracování diplomové práce student pracoval samostatně a na základě pravidelných konzultací byl blíže určován obsah a směr jejího dalšího vývoje. Výsledkem je hlubší analýza a identifikace charakteristických vlastností mechanismu TCP Vegas a jeho porovnání se známým mechanismem TCP Reno. V práci však mohly být analyzovány i stávající modifikace mechanismu TCP Vegas a jejich kritické zhodnocení.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Komosný, Dan

Studen zadání splnil v plném rozsahu. Práce je po odborné stránce zpracována dobře. Drobné nesrovnalosti jsem našel například v obrázku 1.7. Student zde čísluje pořadí linkových protokolů. Z obrázku jsem získal dojem, že přepínač pracující pouze na linkové vrstvě na různých portech používá různé linkové protokoly, což by bylo velmi zavádějící. Interpretace výsledků má nedostatek v diskuzi, proč jsou dosaženy rozdílné výsledky pro dva stejné datové přenosy při vyhodnocování velikosti přenosového okna zvolených metod. Tyto hodnoty jsou například rozdílné při přenosu dat pomocí protokolu FTP za použití metod pro správu přenosového okna TCP Reno a TCP Vegas, například obr. 3.1., 3.4. a 3.5. Autor zdůvodňuje rozdílné výsledky změnou hodnot zpoždění při přenosu RTT. Tyto hodnoty však neuvádí. Bylo by jisté přínosné je vynést do grafu a potvrdit tak uváděnou domněnku. Formální zpracování práce je velmi dobré. Výhrady mám k špatné volbě úrovně nadpisů (např. 3.0.1) nebo k použití nadpisu, který je duplicitní - 4.1. Některé obrázky jsou rozmazané.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 85999