DADEJ, V. Energetické audity v programu EINSTEIN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Bobák, Petr

Student Vincent Dadej se začal aktivně věnovat své bakalářské práci cca 2 měsíce před termínem odevzdání, což se dle mého názoru neblaze podepsalo na kvalitě výsledné práce, která celkově působí nedotaženým dojmem. Může to být ale způsobeno i množstvím typografických a jazykových chyb (zejména velmi špatnou interpunkci), které se v práci objevují více než často. Pod nánosem formálních a vizuálních nedostatků tak snadno zapadne to dobré, co student při řešení své bakalářské práce musel vykonat. Oceňuji například, že si korespondoval se zahraničními tvůrci programu EINSTEIN a ve výsledku splnil cíle zadání velmi dobře. Celkově však výkon pana Dadeje hodnotím jako uspokojivý. Bakalářskou práci v každém případě doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Vondra, Marek

Student se v úvodu své bakalářské práce, zaměřené na využitelnost programu EINSTEIN v energetických auditech, věnuje teorii energetických auditů. Zde stručně popisuje postup a očekávaný přínos auditů. Vzhledem k návaznosti výkladu na zákon č. 480/2012 Sb., lze vytknout absenci zmínky o energetickém posudku (slabší verze auditu) a energetickém specialistovi. Novela zákona č. 177/2006 Sb. je chybně označena za novelizované znění zákona č. 480/2012 Sb. V následujících částech se student zabývá popisem a hodnocením samotného programu. Výklad lze označit za srozumitelný a výstižný. Umožňuje čtenáři vytvořit si základní představu o fungování programu, jeho výhodách a nevýhodách. V kapitole 4.4, která vyhodnocuje navržená úsporná opatření v reálném provozu, mi chybí graf návratnosti jednotlivých návrhů a bližší vysvětlení vyšších spotřeb u nového kotle. Dále bych ocenil shrnující tabulku, jež ukáže, které kroky energetického auditu lze v programu EINSTEIN zpracovat a které nelze. Práci významně škodí velké množství pravopisných a stylistických chyb, které se nacházejí ve všech částech práce. Zdroje nejsou citovány chronologicky a seznam použité literatury trpí formálními nedostatky. Práce nicméně splnila zadané cíle a hodnotím ji stupněm C. Pokud student úspěšně zodpoví položené dotazy, přikláním se k hodnocení za B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 83879