FEŠAR, T. Zefektivnění výrobního provozu hydraulických agregátů ve firmě Bosch Rexroth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubík, Roman

Diplomová práce se zabývá návrhem změn ve výrobním provozu hydraulických agregátů, které by vedly ke zvýšení jeho efektivity, zejména s ohledem na předpokládané zvýšení počtu zakázek. Analytická část se zaměřuje na vývoj počtu zakázek v několika uplynulých letech u vytipovaných představitelů podnikového výrobního programu. Z těchto údajů vychází i stanovení celkového množství odpracovaných hodin v jednotlivých letech. Metodiku kapacitních propočtů vhodně přizpůsobil specifické situaci v podniku, zejména co se týká vyjádření ročních časových fondů. Již v průběhu konzultací bylo zřejmé, že autor má značný přehled o kritických místech řešeného výrobního provozu. Výsledky porovnání požadovaného výrobního času pro rok 2016 (využití lineárního trendu časové řady) s dosavadními výrobními kapacitami tak vyšly podle očekávání. Nedostatečnost výrobních kapacit byla vyřešena převážně návrhem organizačních změn. Možná mohlo být více propracováno řešení interní logistiky a skladování, ale to by si vyžádalo ještě hlubší analýzu, která by již zřejmě překračovala obvyklý rozsah dipl. práce. Přestože jsou navržené změny v provozu nakonec spíše drobnější, je toto řešení podloženo dostačující analýzou a je realizovatelné v praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kalivoda, Milan

Autor se ve své magisterské práci zaměřuje na rozbor firemní situace. Vychází se z dřívějších ročních údajů a rozbor je omezen na vytipované položky. Z takto vzniklé databáze se odvíjí definování kritických míst, kdy hlavním motivem je předpoklad zvýšení počtu zakázek. Víceméně všudepřítomná nedostatečná kapacita je zpětně získávána úpravami ve výrobě. Tyto změny jsou menšího rozsahu a autorova snaha je realizovat je, jak dokládá grafickými výstupy v závěrečném hodnocení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 83928