KOVÁŘ, M. Pásový dopravník pro potravinářské zrno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Jonák, Martin

Bakalářská práce s názvem „Pásový dopravník pro potravinářské zrno“ splňuje všechny požadavky zadání, student přistupoval k řešení práce aktivně a pravidelně konzultoval svůj postup s vedoucím práce. Mezi formální nedostatky patří zejména záměna označení profilů „V“ a „U“ pro dvouválečkovou a tříválečkovou stolici (str. 15), název podkapitoly 4.3 nekoresponduje s jejím obsahem, místy netechnické vyjadřování (např. podkapitoly 2.4.2, 2.6, 5.3, 5.4), občasné překlepy a chybějící mezery mezi číslem a jednotkou. Faktickým nedostatkem shledávám absenci vnitřního stěrače pásu, výpočet bezpečnosti k dovolenému napětí, chybné znaménko ve vztahu (52) a na některých místech autor uvádí výsledek hned v MPa, avšak dle kontextu výpočtu má vyjít v Pa. V podkapitole 4.5 postrádám diskuzi nad zvoleným postupem. Celkově je práce zpracována na velmi dobré úrovni a hodnotím ji proto známkou B – velmi dobře a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Student se ve své práci rešeršní formou zabývá konstrukčním návrhem pásového dopravníku. Práce je zpracována velmi přehledně a je logicky členěna. Student se při zpracováni nevyhnul řadě pochybení formálního i věcného charakteru. Práci vytýkám zejména následující nedostatky: - četné přepisy, netechnické vyjadřování - v mnoha výpočtech neodpovídají dosazené jednotky jednotkám výsledku - nedostatečný komentář u kap. 4.5 - chybí jakýkoliv náznak výpočtu o který se opírá volba nosné konstrukce dopravníku - není řešeno stírání vnitřní strany pásu - nepřijatelné míchání metody dovolených napětí s metodou mezních stavů Přes výše uvedené nedostatky práce v přijatelné míře splňuje požadavky zadání a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Práce s literaturou včetně citací B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 83595