LÝSKOVÁ, J. Existence synergického efektu u konsolidujícího subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Diplomová práce je kompaktním textem, na výborné odborné úrovni. Výsledky obsažené v diplomové práci budou zahrnuty do realizovaného výzkumného záměru Aspekty finančního řízení koncernů v ČR.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem diplomové práce bylo na základě výsledků finančních ukazatelů, jenž byly vhodně zvoleny pro zjištění synergického efektu, zhodnotit existenci synergického efektu u zvoleného koncernu. Studentka vytyčeného cíle dosáhla.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Pro zjištění existence synergického efektu bylo nutno navrhnout takové ekonomické ukazatele, jejichž vypovídací schopnost umožní identifikovat existenci synergického efektu. Studentka správně zvolila ukazatele a současně velmi dobře zdůvodnila jejich využití pro stanovený cíl.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Na základě zjištěných výsledků jsou správně formulované závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Vzhledem k aktuálnosti tématu lze považovat diplomovou práci jako návod k praktickému využití stanovených ukazatelů pro hodnocení existence synergického efektu koncernů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je po jazykové stránce na velmi dobré úrovni, autorka respektuje formální úpravu, odborné vyjadřování také. Malou výtku směřuji ke zbytečnému využívání subkapitol.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A V práci je možno identifikovat četné zahraniční zdroje, zpracovaná rešerše je nadstandardní. Tuto skutečnost považuji velmi přínosnou pro další využití textu diplomové práce.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kubovic, Pavel

V předkládané diplomové práci vyzdvihuji aktuálnost tématu, stejně jako zvolené finanční metriky. Slabším místem práce je místy až neuvážené členění na podkapitoly vyšších řádů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 85808