HUDEC, Z. Konsolidace účetní závěrky vybraného koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Vyzdvihuji autorovu spolupráci s podnikem Královopolská Ria, a.s. a následnou praktickou využitelnost výsledků diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Student plně dosáhl stanovených cílů diplomové práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Byly správně zvoleny metody konsolidace pro sestavení konsolidovaných výkazů. Stejně jako ekonomické ukazatele, na základě kterých byla následně zhodnocena ekonomická situace konsolidujícího celku.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Výsledky ekonomických ukazatelů byly interpretovány standardně. V případě závěru, str. 73 : "Skupina podniků dosahuje nepatrně lepších výsledků než samotná mateřská společnost. Tento rozdíl je však téměř zanedbatelný a pro mateřskou společnost je z tohoto hlediska vlastnění dceřiných společností bez dalšího přínosu."..si dovoluji tento považovat za unáhlený.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky diplomové práce jako takové budou využity společností Královopolská Ria, a.s.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Diplomovou práci považuji za standardní, avšak upozorňuji na přesah tabulek do následujících stran.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kubovic, Pavel

Autor sestavením konsolidovaných účetních výkazů prokázal praktické využití výsledků pro podnikovou praxi. Za slabé místo považuji místy neodborné vyjadřování a především grafické zpracování tabulek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 85807