BLÁHOVÁ, Š. Konsolidace účetní závěrky vybraného subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Autorka využívala konzultací, plnila termíny zadané vedoucí diplomové práce. Předkládaný dokument je kvalitně zpracovaný s vykazujícími aspekty erudice v dané oblasti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Studentka plně splnila vytyčené cíle, a to provedla novou konsolidaci účetních výkazů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Pro konsolidaci účetních výkazů byly studentkou zvoleny odpovídající metody konsolidace, včetně postupových kroků.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Postupové kroky konsolidace, stejně jako dosažené výsledky, např. při hodnocení ekonomické situace celku jsou interpretovány standardním způsobem. Hodnocení ekonomické situace koncernu bych očekávala propracovanější, avšak hodnocení ekonomické situace není hlavním cílem práce , pouze doplňujícím aspektem k sestavení konsolidovaných účetních výkazů.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce budou použity jako materiál pro management daného podniku.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Diplomová práce splňuje stanovené formální náležitosti. Terminologicky je využívaná správně a přesně. K odborné jazykové úrovni mám drobné výtky, místy se slova často opakují, eventuálně autorka sklouzává k neodbornému vyjadřování. Avšak tento drobný aspekt nesnižuje odbornou kvalitu práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kubovic, Pavel

Připomínky směřuji ke grafickému zpracování diplomové práce - tabulky přesahují strany, jsou nadbytečně užívány subkapitoly. U ekonomického hodnocení koncernu postrádám vyjádření, zda jsou naplněny znaky synergického efektu, který autorka uvádí v teoretické části diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 85804