ANDRÝSKOVÁ, H. Konsolidace účetní závěrky vybraného koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka během zpracování diplomové práce využívala konzultací, byla velmi proaktivní, její přístup oceňuji. Celkově je diplomová práce nadstandardní, výsledky diplomové práce byly využity v pro potřeby daného podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Studentka zpracovala konsolidaci účetní závěrky pro vybraný koncern, cíl diplomové práce tak byl bez výhrady naplněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autorka pro konsolidaci účetních výkazů zvolila správné metody konsolidace, v souladu s českými účetními předpisy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Postupy řešení nutné pro zpracování konsolidovaných účetních výkazů, stejně jako výsledky jsou komentovány správně. Závěry zhodnocení ekonomické situace koncernu po provedené konsolidaci účetních výkazů považuji také za vhodně formulované.
Praktická využitelnost výsledků A Vzhledem ke skutečnosti, že diplomová práce, resp. její praktická část byla zpracována na poptávku daného podniku, považuji využití výsledků diplomové práce za značně využitelné v podnikové praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Studentka formálně správně zpracovala diplomovou práci. Z hlediska terminologického, stejně jako z hlediska odborné jazykové úrovně považuji práci za výbornou.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B V práci je využito jak přímých citací, tak parafrázovaného textu, rešeršní část diplomové práce považuji za standardní.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Huňková, Ivona

Diplomová práce je zaměřena velmi prakticky, zvolený postup je adekvátní s ohledem na vybraný existující koncern, stanovené metody směřují pragmaticky ke stanoveným cílům. Lze vyzvednout jak praktickou stránku dané práce, tak pečlivost a hloubku zpracování. Rozsah práce je mírně větší, nicméně tohle je ve prospěch obsáhnutí potřebných částí práce. Závěrem konstatuji, že diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 85802