POPRAC, M. Konstrukční provedení hydrostatických čerpadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Klas, Roman

Autor práce se při zpracovávání zadaného tématu zabýval popisem a studiem hydrostatických čerpadel a problémům spojených s jejich provozem zejména nežádoucímu hlukem a vibracemi. Cíle popsané v zadání bakalářské práce student splnil a během řešení zadaného tématu si počínal svědomitě a samostatně. Byl také rovněž iniciativní ve vyhledávání podkladů i v práci s odbornou literaturou a snažil se čerpat ze zdrojů domácích i cizojazyčných. Text studie je řazen systematicky a vhodně strukturován, vytknout lze jen některé drobné nepřesnosti. Úroveň práce je však velmi dobrá a lze ji použít jako ucelený podklad pro náhled do dané problematiky i jako výchozí materiál pro navazující práci a řešení konkrétních problémů spojených s praktickou činností hydrogenerátorů v oblasti potlačování hluku a průtokových či tlakových pulzací. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sluše, Jan

Bakalářská práce je zaměřena na konstrukční provedení hydrostatických čerpadel. První část bakalářské práce popisuje jednotlivé typy čerpadel včetně parametrů. Druhá část práce se zabývá produkcí hluku při provozu zmíněných čerpadel a možné redukce tohoto hluku. Redukce hluku je zde rozebrána pouze z hlediska konstrukčních úprav nikoliv přídavnou izolací apod. V závěrečné části bakalářské práce je shrnuta podstata práce, avšak zde postrádám vlastní názor na problematiku. Bakalářská práce je zpracována poměrně komplexně. Grafická stránka práce je dobrá, pouze bych doporučil kvalitnější zdroje některých obrázků. Student v některých případech nepoužil formulace vhodné do bakalářské práce např. „...“. Celkově lze jeho počínání hodnotit kladně. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 83605