VOJTA, L. Návrh na zavedení metodiky řízení projektu do firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Smolíková, Lenka

Předložená diplomová práce pojednává o aktuálním tématu a to zavedení metodiky řízení projektu do firmy. Autor se pokusil odhalit slabá místa ve vedení projektu ve firmě a přišel s opatřeními, jak tato místa odstranit. Otázka k obhajobě: Vysvětlete, co bude podle Vašeho názoru nejnáročnější při zavádění Vašich návrhů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pokorná, Martina

Diplomová práce se zabývá návrhem na zavedení zásad projektového managementu do firmy, která ve věci projektového rízení směru nemá nastaveny žádné interní strukturované procesy. Úvodní část diplomové práce se věnuje teoretickému shrnutí základních metodik a zásad projektového managementu. Autor využívá různých převážně knižních zdrojů a správně pracuje s citacemi. Druhá, analytická část práce se zabývá funkčním návrhem Ganttova diagramu a databáze v MS Excel. Tento návrh je dobrým mezistupněm řešení řízení projektů v případě uvedené firmy. Návrh dává managementu čas na strategické rozhodnutí o případné koupi profesionálního programu a zároveň se dá očekávat, že bude zavedení metodiky řízení projektů lépe přijato zaměstnanci skrze známý program MS Excel než hned přímo s profesionálním PM programem. Nevýhodou navrhovaného řešení je nutná vysoká uživatelská znalost MS Excel, pro to, aby projektový manažer upravil Ganttův diagram a databázi pro využití u nového projektu. Diplomová práce je po obsahové a praktické stránce zdařilá. Autor splnil stanovený cíl práce. Nedostatkem práce je užití nepříliš bohaté slovní zásoby, nicméně toto výrazně nesnižuje odbornou úroveň předkládané práce. Za největší přínos lze považovat praktickou využitelnost a reálnost návrhu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 85907