HAŇKA, J. Měření a modelování skutečných impedančních výsledků v závislosti na poloze snímacích elektrod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Novák, Vítězslav

Cílem práce, zadané ústavem elektrotechnologie FEKT VUT v Brně, bylo pomocí simulačních programů zjistit a analyzovat vliv geometrického uspořádání elektrod na mincovém vzorku keramických materiálů na nepřesnost měření metodou impedanční spektroskopie. Vzhledem k technologické nemožnosti dodržet v praxi naprostou rovinnost vzorku a přesnou polohu pastovaných elektrod, jsou takové simulace velice důležité pro zajištění hodnověrnosti praktických měření. Z toho pohledu je tak předkládaná práce velice přínosná pro další výzkum v oblasti impedanční spektroskopie keramických materiálů. V průběhu řešení student průběžně plnil požadavky časového plánu a jednotlivé etapy plnění úkolu předkládal v dohodnutých termínech. K práci přistupoval samostatně a s velkým osobním zaujetím. Využíval doporučenou literaturu i možnosti osobních konzultací s vedoucím práce, se specialisty v oblasti simulačních programů i s hostujícím prof. RNDr. Petrem Vanýskem CSc., na které chodil vždy dobře připraven. Po stránce jazykové a obsahové stránce je práce velmi dobrá. Rozpracované části byly prezentovány na studentské konferenci EEICT Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Maxa, Jiří

Po posouzení práce lze konstatovat, že předložená práce plně odpovídá svým rozsahem i odbornou úrovní požadavkům na diplomovou práci a diplomant v práci prokázal, že naplnil výše uvedené zásady pro vypracování práce. Odpovědný přístup studenta k vypracování práce dokazuje podrobně zpracovaná teoretická část práce, na kterou navazuje vlastní řešení problému. Práce je zpracována velmi kvalitně, nemám výraznější připomínky a doporučuji ji k obhajobě s hodnocením 97 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 85727