VRBICKÁ, E. Využití aditivní technologie pro výrobu vzorku součásti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Kalivoda, Milan

Zadané téma autorka zpracovala celkově podrobně. Vycházela z možností aditivní technologie a účelu zvoleného výrobku, zde shromáždila potřebné znalosti. Při relativně malých rozměrech výrobku byl průběh řešení doprovázen technickými problémy. Teoretická část bakalářské práce zohledňuje jednotlivé etapy přípravy 3D tisku, má dobrou typografickou podobu s určitými gramatickými nepřesnostmi. V závěru je úspěšnost řešení doložena 3D tiskem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Sedlák, Josef

Posuzovaná bakalářská práce je zpracována v souladu se zadáním na velmi dobré úrovni. Práce se mimo jiné zabývá zejména návrhem, konstruováním a výrobou modelu přívěsku s využitím moderní aditivní technologie. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou jednotlivých aditivních technologií Rapid Prototyping a rozborem aplikované aditivní metody Fused Deposition Modeling, která byla použita pro výrobu modelu přívěsku. Praktická část práce je zaměřena na konstrukci modelu přívěsku pomocí parametrického programu SolidWorks s navazující výrobou na 3D tiskárně uPrint. Práce je ukončena zhodnocením výroby modelu přívěsku s následnou diskusí, která popisuje problematické kroky, ke kterým došlo při výrobě. Je zřejmé, že studentka věnovala zpracování bakalářské práce potřebnou pozornost. Po grafické stránce je práce zpracována rovněž na velmi dobré úrovni. Podklady potřebné pro svoji práci studentka čerpala z literárních, odborných, ale převážně z elektronických zdrojů, o které se také opírá. V práci se vyskytují drobné formální náležitosti a drobné překlepy. Při řešení bakalářské práce postupovala studentka správně. Prezentované výsledky jsou přesvědčivé a jsou přehledně uspořádány zejména pomocí obrázků. Práce je přehledná a srozumitelná. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že studentka splnila zadání v plném rozsahu, a proto doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 83715