BÁRTA, J. Převodové mechanismy autokrosových závodních automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Mazůrek, Ivan

Rešeržní část práce je poměrně kvalitní. Škoda, že student nečetl pečlivě zadání a názvy kapitol volil dle jejich obsahu. Část o návrhu nové týmové konstrukce je sepsána značně redukovaně a chaoticky..

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti E
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Klapka, Milan

Předložená bakalářská práce naplňuje rešeršní poslání zpracováním komplexního přehledu koncepcí pohonu vozidel se zvláštním zaměřením na oblast autokrosu. Velmi dobrá rešeršní část práce je doplněna ukázkou vlastní koncepce řešení pohonu, který je vyvíjen v autokrosovém týmu, jehož je autor členem. Bohužel, práce vykazuje závažné formální vady. Jedná se zejména o nedodržení povinné struktury práce předepsané v zadání. Dalším formálním nedostatkem je nedodaná příloha v podobě návrhového výkresu, který se měl zřejmě týkat koncepce pohonu popisovaného v závěru práce. Dají se nalézt i další menší prohřešky, jako je chybějící odkaz na literaturu v kapitole jedna na konci citace apod. Celkově práce působí uspěchaným dojmem, je zřejmé, že důraz byl kladen zejména na rešeršní část, která je na velmi dobré úrovni. Kontrastně pak působí zpracování konstrukční části, která by při pečlivějším zpracování mohla rešerši zajímavě doplnit o reálné řešení zajímavé koncepce pohonu autokrosového speciálu. Závěrem konstatuji, že i přes zmíněné závažné formální nedostatky považuji rešeršní cíle práce za splněné a práci bych doporučil k obhajobě. Vzhledem k rešeršní povaze práce bych toleroval i nedodaný návrhový výkres, který v tomto případě považuji za formální nedostatek, který neovlivňuje kvalitu rešerše.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 83345