LINK, R. Vytvoření investičního portfolia na základě fundamentální analýzy akcií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Ptáček, Roman

Jakým způsobem, jakými ukazateli lze kvantifikovat výkonnost portfolia? Existují nějaká pravidla či doporučení (model, teorie), pomocí který se sestavování portfolia může řídit?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D V práci nebylo sestaveno konkrétní portfolia a nebyly hodnoceny parametry celého portfolia, pouze jednotlivých společností s návrhem jejich zastoupení v portfoliu. Proto cíl práce považuji splněný pouze zčásti.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D V práci je nedostatečně popsán výběr čtyř analyzovaných společností. Přes velký rozsah práce v ní nenajdeme, která konkrétní kritéria a s jakými hodnotami byla tato kritéria splněna s lepším výsledkem než další společnosti. V práci tak není popsán postup tvorby portfolia, ale spíše vyhodnocení samostatných čtyř společností s návrhem jejich zastoupení v portfoliu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Zaplatílková, Martina

Cílem diplomové práce bylo vytvoření investičního portfolia na základě fundamentální analýzy akcií. Autor tento cíl splnil. V teoretické části se věnoval jednotlivým charakteristikám, které v praxi uplatňují úspěšní investoři pro výběr akcií kvalitních, ale zároveň podhodnocených společností. Tyto poznatky následně sjednotil a aplikoval v praktické části, kde bylo sestaveno portfolio akcií čtyř společností, které byly analyzovány z podnikatelského, finančního a konkurenčního hlediska. Poté byla vypočtena vnitřní hodnota akcií všech společností. Diplomová práce je zpracována velmi kvalitně. Autor dokázal převést teorii do praxe, nebojí se prezentovat vlastní názory, které se opírají o hlubokou znalost problematiky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 77379