TOMÁNEK, D. Zvýšení přesnosti a robustnosti bezdrátových lokalizačních technik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimek, Milan

Cílem diplomové práce bylo analyzovat možnosti optimlizace lokalizačního algortimu v zarušeném prostředí. Student zadání splnil částečně. V práci mi chybí přehledné shrnutí prinicipu optimalizace algoritmu a nastínění řešení při lokalizaci v zarušeném prostředí. Práce je formálně na průměrné úrovni, student obča spoužívá netechnické formy popisu výsledků. Práci hodnotím za C(78 bodů) a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Posudek oponenta

Pál, Tamás

Student Bc. Daniel Tománek měl za cíl optimalizovat algoritmus pro výpočet souřadnic v lokalizačních systémech. Úkolem bylo, aby pomocí algoritmu Lavenberg-Marquardt snížil chybu výpočtu při uvažování zarušeného rádiového prostředí mezi bezdrátovými jednotkami. Během práce nasimuloval různé parametry, které mají vliv na přesnost a rychlost výpočtu polohy, jako jsou například rušení v rádiovém prostředí, špatné vyhodnocení měření od jedné kotvy nebo vliv nastavení parametru používaného daným algoritmem. Výsledky simulace jsou zobrazeny pomocí programu Gnuplot a MS Excel, které podle mého názoru nejsou vždy jednoznačné. Dokumentace disponuje formálními nedostatky, jako jsou například chybějící odkaz na používaný algoritmus. Například v textu v kapitole 2.9 se nacházejí odkazy tohoto typu: "algoritmus ??". Dále chybí například popisky os u jednolivých grafu z Gnuplot a chybí jednoznačná diskuze výsledků práce. Práci hodnotím známkou C (73 bodů).

Navrhovaná známka
C
Body
73

Otázky

eVSKP id 81849