VAVROVÁ, J. Oceňování vybrané skupiny majetku Národního divadla Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanušová, Helena

Při obhajobě práce doporučuji zodpovědět následující otázkyu: 1. Jaké ekonomické důsledky má, dle vašeho názoru, stávající stav oceňování kostýmů 2. Jaká organizační opatření byste vedení ND doporučila realizovat, aby se zvýšila hospodárnost

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce je splněn v požadovaném rozsahu
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A V poměrně nepřehledné situaci se autorka dobře orientovala a z analýzy vyvodila logické a správné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Návrh nového způsobu oceňování je správný, reaguje na specifika ND. Další zjištěné nedostatky mají velmi vážný vliv na způsob hospodaření a autorka se o možnostech jejich řešení mohla zmínit v návrhové části, i když by tím překročila rámec zadání předkládané bak. práce.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Část "Cíle práce, metody a postupy zpracování" není v práci očíslována.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ing.Petr Dostál

Hodnocená práce zcela splnila svůj cíl. Autorka zpracovala velice zajímavé téma z praktického života příspěvkové organizace. V úvodu práce velmi dobře vysvětlená teoretická základna zpracovaného tématu. Zhodnocení stávající stavu problematiky vybraného subjektu, nalezení nedostatků a zejména návrh doporučení z této práce činí velice přínosný materiál, použitelný pro odstranění nedostatků v účetní evidenci analyzovaného subjektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82451