ČAPEK, A. Analýza investičního záměru týkajícího se administrativní budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlaváčová, Tereza

Diplomant splnil cíle diplomové práce. V dostatečném rozsahu řešil zadanou problematiku, úroveň zpracování teoretické práce je na odpovídající úrovni. V analytické části se student mohl více věnovat závěrečnému zhodnocení investičního záměru. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Cíle diplomové práce byly splněny, mohlo být ovšem podrobněji popsáno závěrečné zhodnocení investičního záměru.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Teoretická část byla zpracována na základě studia podkladů v potřebném rozsahu tak, aby zajistila podstatné informace důležité k pochopení a vypracování analytické části. Dochází zde k nepřesnosti některých pojmů při jejich použití v textu, např. kombinovaná metoda. V některých vzorečcích nejsou popsány všechny proměnné viz. str. 40.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Analytická část byla zpracována na základě teoretické části a konzultací s vedoucím práce, s odpovídajícími výsledky tak, že zajistila dostatečné podklady pro splnění zadaných cílů. Diplomant navíc přerýsoval stávající stav objektu a následně vytvořil projektovou dokumentaci objektu po rekonstrukci, což je patrné z příloh.
Odborná úroveň diplomové práce B Odborná úroveň je odpovídající a dokazuje, že zpracovatel se zadanou problematikou zabýval, aby ji pochopil pro úspěšné řešení zadaných úkolů.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Práce podává informaci o aktuální administrativní a tržní ceně administrativních budov v Havlíčkově Brodě, též poskytuje návod, jak by se dalo postupovat při investičním záměru.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Citace použité literatury i přehled literatury uvedené v práci jsou až na několik výjimek provedeny v souladu s normou.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Textová část diplomové práce je zpracována odpovídajícím způsobem s několika překlepy. Obrázky, tabulky, grafy a přílohy jsou patřičným způsobem označeny a popsány. Odborná jazyková úroveň je dobrá.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Cupal, Martin

Práce má logickou strukturu a uspořádání. Forma citací v textu je provedena na požadované úrovni s některými drobnými chybami, avšak některé pojmy měly být citovány, i když jsou parafrázovány, str. 48-53 jsou parafrázované, měly být citovány, nejsou produktem autora, dtto str.54. Zdroje použité v práci mohly být rozmanitější a bližší pro cíl práce, seznam zdrojů není zcela v pořádku. U pojmosloví není jasné, proč jsou definovány pouze nemovitosti a ne nemovité věci; na ty je totiž dále navazováno u definice součásti. U citací vyhlášky mělo být uvedeno v aktuálním znění (např. str. 19). U kapitol Cena a Hodnota nelze vkládat dělítko jen dle názvu, např. cena obvyklá je svým charakterem spíše hodnotou, věcná hodnota je identická s časovou cenou apod. V závěrečném shrnutí autor udělal chybu, když přičetl cenu pozemku (navíc ještě stanovenou předpisem) k výnosové hodnotě. Závěrečné zhodnocení i naplnění cíle hodnotím kladně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň C Odborná jazyková úroveň je na průměrné úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82610