KARAS, J. Analýza vhodných metod a postupů k ocenění Aquaparku Kohoutovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

V práci je provedeno ocenění sportovního areálu, a to dvěma metodami (administrativní, výnosová), jsou vysvětleny všechny relevantní pojmy a postupy vztahující se k cíli práce, jsou uvedeny potřebné podklady a vhodné citace z literatury. Kladně hodnotím i ne příliš běžný způsob výpočtu výnosové hodnoty odloženou věčnou rentou. Součástí práce je i přehled obdobných (i nerealizovaných projektů) při uvedení možných konkurentů pro oceňovaný areál. V průběhu zpracování muselo být vyřešeno několik problémů, které nebyly součástí zadání – především výpočet obestavěného prostoru velmi atypického objektu, zjištění pořizovacích cen některých konstrukcí (tobogány, opláštění apod.). Podklady si autor práce aktivně zajistil na příslušných úřadech. V závěru práce je provedeno vyhodnocení výsledků a jsou nastíněny možnosti finančních úspor a ekonomičtějšího provozu. Výsledky jsou prezentovány přehledně, s vlastními komentáři vč. formulací vlastních závěrů. Práce je vypracována svědomitě nad rámec zadání a výstupy práce mohou být podnětné pro odbornou veřejnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Rozsah a cíl práce byly splněny.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A V teoretické části jsou obsaženy podklady a materiály postačující pro zpracování práce.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Výpočty jsou provedeny správně, použité metody jsou přiměřené.
Odborná úroveň diplomové práce A Práce je na odpovídající úrovni, použití jednotlivých metod je patřičně zdůvodněno.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce především ukazuje možný postup ocenění atypických objektů.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Nebyly shledány žádné výraznější nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 69
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je na velmi dobré úrovni, je doplněna obrázky, grafy a tabulkami.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hrubanová, Michaela

V průběhu zpracování diplomové práce autor musel prokázat znalosti nejen z oceňování. Práce je vypracována svědomitě, v dostatečném rozsahu. Výsledky jsou prezentovány přehledně a závěry práce jsou správné. Práce poskytuje návod na ocenění obdobného areálu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Požadovaného cíle bylo dosaženo, práce je zpracována v dostatečném rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Přístup k řešení jek dosažení vymezeného cíle diplomové práce vhodně zvolen.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Podklady a vstupní data jsou zpracována odpovědně, na odpovídající úrovni.
Obtížnost a správnost řešení B Celkový přístup je po odborné stránce správný. Důraz je kladen především na praktickou část, teorie mohla být propracovanější.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce může být přínosem ve velmi podobných případech.
Odborná jazyková úroveň A V práci jsou v podstatě uvedeny všechny relevantní pojmy , odborné termíny jsou používány ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Grafická úprava práce je na dobré úrovni, je vhodně doplněna obrázky, grafy a tabulkami.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 82626