VITOVSKÁ, L. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v lokalitě Oslavany a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

V předložené diplomové práci je 10 rodinných domů v Oslavanech a okolí oceněno mnohem obsáhleji, než je běžné ve standardním znaleckém posudku. Detailně je popsán trh s nemovitostmi a lokalita s vybranými deseti rodinnými domy. Při zpracování diplomové práce prokázala autorka velmi dobrou schopnost zorientovat se v odborné literatuře a postihnout postatu věci. Práce je vypracována seriózně, výsledky jsou prezentovány přehledně a závěry práce jsou správné. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíl diplomové práce byl splněn v celém rozsahu, získané poznatky jsou přehledně shrnuty v závěrečné kapitole.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, jsou vysvětleny všechny relevantní pojmy a postupy.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Podklady a vstupní data jsou zpracována odpovědně a systematicky. Ocenění bylo provedeno vhodně zvolenými metodami.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na dobré odborné úrovni, jsou v ní uvedeny podstaty jednotlivých vybraných oceňovacích metod a vlivy projevující se při oceňování RD.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Přínosem práce je jejich detailní porovnání oceňovacích metod, přiblížení některých metodických usměrnění obsažených v Mezinárodních oceňovacích standardech a zejména vyhodnocení vlivu napojení na kanalizační síť na zjištěnou administrativní cenu nemovitosti.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 69 A Neshledala jsem žádné nesrovnalosti s normou ČSN ISO 69.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Práce je sestavena přehledně, grafická úprava je na odpovídající úrovni.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Klika, Pavel

Studentka splnila zadání diplomové práce a v dostatečném rozsahu řešila úkol. Studentka popsala přehledným způsobem druhy cen a motody jejich stanovení. Podrobně popsala stav trhu s nemovitostmi v zadané lokalitě a provedla ocenění a vhodnocení jednotlivých vybraných způsobů ocenění RD. Celkově je práce výborně zpracována a je dobrým základem pro další řešení zadané problematiky v širším rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Studentka dodržela zadání a vypracovala práci v dostatečném rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Studentka zvolila optimální způsob k řešení zadaného problému, cíl práce byl dodržen.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Úroveň práce odpovídá požadavkům kladeným na diplomovou práci.
Obtížnost a správnost řešení A Studentka řešila zadanou problematiku standardními postupy, obtížnost odpovídá zadanému úkolu.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledky a závěrečné vyhodnocení práce může být zcela jistě přínosem pro praktické i teoretické využití.
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Po grafické stránce je práce vypracována výborně.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 24791