RŮŽIČKA, P. Studie řízení výrobního procesu u vybraných produktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce zpracovává potřebnou oblast rozvrhování výrobního procesu s využitím procesní analýzy pro zakázkové řízení. Jsou rozpracovány činnosti v předvýrobních etapách, ve vlastní technologii výroby i z pohledu TQM a splnění požadavků zákazníka. Práce má ryze praktické poslání a tím i realizace v podnikové praxi. je nutno vyzvednout zájem autora o řešenou oblast a potřeby realizovat výsledky řešení se zaměřením na tvorbu metodiky pro rozvrhování výrobního procesu pro zakázkovou výrobu .

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bednář, Josef

Autor ve své práci obsáhle a za použití několika odborných pramenů,firemních organizačních směrnic a procesních postupů detailně popsal systém zpracování obchodního případu ve firmě s využitím informačního systému JIS. U zakázkové výroby je nezbytné porozumět a implementovat veškeré požadavky zákazníka do technických a výrobních dokumentů. V zavedeném systému řízení firmy to vyžaduje těsnou spolupráci a přesně vymezené vazby mezi specialisty při zpracování obchodního případu. Autor měl v zadání za úkol zpracovat a navrhnout nový průběh vazeb mezi jednotlivými odděleními (work flow) pro naplnění požadavků zákazníka pro fázi technické přípravy a výrobního procesu.Před vytvořením grafického modelu vazeb a informačních toků byla autorem provedena analýza firemních procesů a celý model byl ilustrován na vybrané zakázce. V navržené revizi work flow jsou správně doplněny chybějící vazby a dle mého posouzení se autorovi podařilo splnit zadání diplomové práce..

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 84755