POLÁČIK, J. Pulzní generování vodíku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Pospíšil, Jiří

Práce svým obsahem představuje více výzkumnou práci než práci konstrukční. Řešené téma vzešlo z iniciativy studenta. Práci student zpracovával průběžně ve vymezeném rozsahu. Jako velmi hodnotné považuji samostatné seznámení studenta s mezioborovou problematikou a pochopení souvisejících zákonitostí. Značnou část práce tvoří experimentální hodnocení generování vodíku v elektrolyzéru. Experimentální zařízení si student navrhl, zprovoznil a samostatně realizoval série měření při různých podmínkách napájení elektrolyzéru. Rešeršní části práce jsou zpracovány v požadovaném rozsahu bez zbytečných košatění. Vyhodnocení provedených experimentů souvisí s možnostmi dostupné aparatury a bylo provedeno korektním způsobem s odpovídající přesností. Student v průběhu zpracování závěrečné práce pracoval systematicky. Samostatně zpracovával podklady a vyhledával informace k řešenému problému. Prokázal orientaci v oboru a dokázal aplikovat získané poznatky při zpracování zadaného tématu. Předložená práce splňuje rozsah předepsaný zadáním. Doporučuji proto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Fiedler, Jan

DP je zaměřena na rozbor možností produkce vodíku, zejména elektrolyticky. Úkolem experimentální části bylo ověření účinnosti pulsní elektrolýzy včetně diskuse výsledků. Diplomant mapuje aktuální téma vlastním netradičním přístupem ke zvyšování účinnosti výroby vodíku. Je to typická mezioborová práce. Cenný je aktivní přístup k návrhu a výrobě experimentálního zařízení a vlastní měření. Výsledky a jejich vyhodnocení byly patrně omezeny časem a proto je možno brát DP pouze jako podklad pro další výzkum. Cíle zadání byly splněny v celém rozsahu a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 83788