HUCZALA, V. Recyklace ocelárenských odprachů z elektrických obloukových a indukčních pecí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Šoukal, František

Student Vít Huczala projevil při vypracování bakalářské práce schopnost samostatné realizace experimentů. Získané výsledky samostatně zpracoval a po potřebných konzultacích následně kvalitně vyhodnotil. Prokázal dobrou schopnost ze získaných výsledků vyvozovat odpovídající a zároveň přiměřené závěry. Student přistupoval k práci velice odpovědně. Literární rešerši a především experimentálním pracem a zpracování a vyhodnocení výsledků věnoval značné úsilí. Předložená práce Víta Huczaly zcela naplňuje požadavky kladené na bakalářskou práci a celkově ji hodnotím známkou A. Práci doporučuji k obhajobě před odbornou komisí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Koplík, Jan

Bakalářská práce Víta Huczaly se zabývá recyklací ocelárenských odprachů z elektrických obloukových a indukčních pecí. Chtěl bych vyzdvihnout, že se tato práce zabývá konkrétním problémem v průmyslu a její výsledky budou moci být využity v praxi. V práci byly splněny všechny vytyčené cíle. Práce je řazena do odpovídajících kapitol a neobsahuje gramatické chyby. Zdrojem informací v teoretické části jsou především články z významných vědeckých časopisů. V experimentální části jsou popsány jednotlivé použité metody a postupy. Trochu postrádám stručný přehled všech použitých chemikálií a surovin. V praktické části se autor věnoval především hydrometalurgické separaci zinku za použití kyseliny sírové nebo hydroxidu sodného. Výsledky jsou přehledně shrnuty v tabulkách a grafech a následně jsou zformulovány odpovídající závěry. Doplněna je i cenová bilance jednotlivých postupů. Práce splňuje požadavky na bakalářskou práci, proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 41923