PILNÁ, P. Management analýzy rizik automobilových soutěží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Vémola, Aleš

Předložená práce splňuje zadání a obecné požadavky na diplomovou práci magisterského studia. Studentka prokázala aplikační schopnosti, že je schopna samostatně řešit a písemně prezentovat zadaný inženýrský problém.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Zpracovaná diplomová práce svým obsahem splňuje cíle i rozsah zadání pouze částečně. Absence finančního plánu rallye závodů zdůvodňuje.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Rozsáhlá teoretická část vypovídá o hlubokých znalostech studentky prostředí automobilových soutěží s dostatkem vědomostí získaných studiem potřebných pro úspěšné řešení zvoleného tématu.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Zpracování dotazníku pro respondenty v počtu 712 dotazovaných je dostatečný, včetně podrobného popisu zkoumaného souboru.
Odborná úroveň diplomové práce B Zpracovaná práce svojí odbornou úrovní splňuje cíle zadání jak v části teoretické, tak i praktické, avšak závěry postrádají jasný popis praktického využití získaných výsledků provedených analýz rizik. Jistě by prospělo, kdyby studentka výsledky analýz v tabulce 13 - Kvantifikace rizik seřadila sestupně.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Přínos hodnocené práce lze spatřovat zejména pro praktické využití při přípravě a vlastní organizaci automobilových soutěží. Přínos práce je nepochybný i pro teoretické využití, neboť téma rizik rallye je stále aktuální a na tuto práci lze i nadále navazovat dalšími teoretickými pracemi.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Práce s literaturou, citace, přehled literatury jsou na potřebné úrovni. Diplomantka prokázala i v této oblasti požadované schopnosti.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň E Práce je průměrně formálně uspořádaná, nese zjevné známky nepozornosti či spěchu při jejím konečném zpracování, tabulky nejsou po vytisknutí práce zkontrolovány, zejména když přechází ze strany na stranu další (např. popis tabulky je na jiné str. než je vlastní tabulka. V práci se vyskytují gramatické chyby! Mimo jiné na str. 81, 82 uvádí národnosti s malými písmeny ... .
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Karel, Pressler

Student zvolil pro svou práci obtížné téma, které je velmi obsáhlé a vyskytují se v něm faktory které jsou proměnné a dotýkají se psychologie a sociologie dotčených skupin. Dle praktického využití práce v něktených bodech ne zcela zachází do detailu dění při rally, vychází z dostupných dat. Kapitoly diplomové práce na sebe vzájemně logicky navazují s dalším vnitřním členěním. V závěru práce je rozbor jednotlivých zjištění a návrhů řešení. Práce je dobře strukturována.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 76878