VÁLEK, P. Podíl zaměstnaneckých benefitů se sportovním obsahem na kvalitě života zaměstnanců s převážně sedavým zaměstnáním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Blahutková, Marie

Potřeba péče o zdraví formou pohybových aktivit pro zaměstnance se sedavým zaměstnáním je v současnosti velmi aktuální, proto jsou návrhy práce a závěry pro praktické využití v současné společnosti velmi potřebné. Student pravidelně využíval konzultací a prokázal schopnost samostatné tvořit správné závěry. Bakalářská práce splňuje požadavky na ni kladené. Doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Student si jako hlavní cíl práce stanovil analýzu zaměstnaneckých benefitů se zdravotním zaměřením na zaměstnance s převážně sedavým zaměstnáním a na základě zjištěných výsledků návrh na zlepšení této firemní péče o zaměstnance.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Použité metody jsou adekvátní pro zvolený typ práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Na základě získaných výsledků autor navrhuje další řešení problematiky směrem k managementu firmy se zaměřením zejména na zdraví zaměstnanců a na snižování stresu ve firmě. Ze získaných výsledků stanovil správné závěry, tedy zvýšit množství zdravotních benefitů s náplní pohybových aktivit.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce jsou v praxi uplatitelné nejen ve vybrané firmě, ale lze je aplikovat všude tam, kde se zaměstnanci ve firemním prostředí méně pohybují.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce je uspořádána podle stanovené osnovy, použitá terminologie odpovídá potřebám práce, jazyková úroveň práce je dobrá.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Citace literárních zdrojů jsou v souladu s normou.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Nováková, Svatava

Doporučuji práci k obhajobě. Práce je sepsána na poměrně vysoké úrovni, odpovídá požadavkům na bakalářskou práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem bylo určit a analyzovat stav nabídky zaměstnaneckých benefitů se sportovním zaměřením na kvalitu života ve vybrané firmě u zaměstnanců se sedavým způsobem života. Byla provedena teoretická analýza pojmů zdraví, pohybová aktivita, kvalita života, zdravotní význam pohyb. aktivit,obezita, zdraví zaměstnanců ve firmě a její historie. Metody pro určování optimální tělesné hmotnosti. Zaměstnanecké benefity. Součásti práce je dotazníkové šetření a osobnostní anketa. Na základě ankety vytvořit aktualizaci zaměstnaneckých benefitů a nabídku dalších nových benefitů.Analýza společnosti.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Student provedl smíšený výzkum, kdy v anketním šetření v písemné formě, bylo položeno 22 otázek, a zúčastnilo se 26 respondentů, kteří sedí u počítače. Z těchto dvou skupin bylo stanoveno BMI a tyto výsledky byly rozděleny do 2 skupin dle pohlaví a BMI se zhodnocením normální váha, nadváha a obezita 1. stupně. Dále bylo provedeno rozdělení testovaného souboru dle četností v závislosti na pohybové činnosti do 2 skupin, fyzicky aktivní 14 osob a fyzicky inaktivní 12 osob. Další metodu, kterou použil student byl rozhovor.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Získané výsledky autor sestavil do grafů, do tabulek a slovně i vyjádřil. Ze získaných výsledků dále postupoval při vlastním návrhu řešení dané problematiky.
Praktická využitelnost výsledků A Student popsal společnost Deza, provedl osobnostní anketu, vyhodnotil ji, a popsal zkoumané skupiny podle pohlaví věku a a rodinného stavu.Vypsal podíly benefitů, které zaměstnanci nejvíce používají a vyhodnotil rozdělení souboru dle pohlaví a BMI. Stanovil i stersové faktory ve firmě. Student vytvořil aktualizaci zaměstnaneckých benefitů.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Struktura práce odpovídá požadavkům bakalářské práce, a je na velmi vysoké úrovni.
Práce s informačními zdroji A Student využil dostatečně literární zdroje. Použité zdroje jsou v souladu s normou.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 80936