NENÁL, M. Analýza a vyhodnocení umísťování staveb dle stavebního zákona [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Šestáková, Romana

Na základě výše uvedeného navrhuji klasifikaci diplomové práce stupněm "E".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání E Autor v práci nenaplnil cíle, jak byly stanoveny v zadání.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem D Teoretická část práce byla zpracována velmi zeširoka, přičemž jsou zde popsány i pojmy, které s prací přímo nesouvisí.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody E Úroveň zpracování analytické části je velmi špatná, neboť je tato část zpracovaná neúplně, naproti tomu obsahuje i texty, které by měly být zahrnuty spíše v teoretické části této práce případně v příloze.
Odborná úroveň diplomové práce E Odborná úroveň práce je podprůměrná. Autor nerozumí ustanovením stavebního zákona a nedokáže pak tyto informace převést do praxe, což je pro toto téma nezbytné.
Přínos pro praktické i teoretické využití E Bez teoretického a praktického využití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 E Odkazy na právní předpisy a internetové zdroje jsou prováděny prostřednictvím poznámek pod čarou ve formátu odpovídajícímu požadavkům normy. Autor však ve své práci nevyužil žádné literatury, ačkoli je jí k tomuto tématu dostatek a neprokázal tak, že dokáže s literaturou pracovat, což se i odrazilo v textu práce.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Z textu je velmi znatelné, kdy autor parafrázoval a kdy jde o původní práci, přičemž vlastní text je stylisticky na velmi nízké úrovni. Formální úprava splňuje předepsané požadavky.
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Superatová, Alena

Práci považuji za velmi slabou, kdy nebylo dosaženo zamýšleného cíle. Práce vykazuje řadu nesprávností a nepřesností. V práci se několikrát opakují stejná zjištění, pouze v různých kapitolách. Odborná jazyková úroveň je velmi nízká.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování D V práci není provedena analýza umisťování staveb, jsou zde pouze shrnuty údaje uvedené ve stavebním zákoně a jeho prováděcích předpisech
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce E Zolený přístup považuji za nevhodný, který nevedl ke splnění cíle.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody E Úroveń práce je velmi slabá. V teoretické části se údaje ze stavebního zákona několikrát opakují, v praktické části jsou na několika stranách údaje ze stavebního spisu, posouzení konkrétní stavby není dostatečné, jsou zde opět jen opsány části ze stavebního zákona.
Obtížnost a správnost řešení E Pokud by byla práce úplná, jednalo by se o složitou problematiku. Způsob, jakým student přistoupil k práci ovšem obtížný není. Práce vykazuje řadu nepřesností i nesprávností, který vyplývá z nesprávného pochopení některých ustanovení stavebního zákona.
Přínos pro praktické i teoretické využití E Přínos pro teoretické ani praktické využití nevidím.
Odborná jazyková úroveň E Jazyková úroveň je velmi nízka.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky D
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 82508