HEJNÝ, R. Projekt nabídky sportovních a pohybových aktivit v okresním městě Šumperk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Lepková, Hana

Šetření provedená studentem v rámci BP zaměřená na prostředí pohybových aktivit v Šumperku přinesla zajímavá data, na základě kterých byl zpracován projekt pro konkrétní nabídku sportovních a pohybových aktivit. Projekt je realizovatelný v praxi. Práce je napsána na dobré úrovni a odpovídá požadavkům kladeným na BP. Doporučuji BP k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Student provedl sběr dat o stavu pohybových aktivit a sportovním prostředí v Šumperku. Využil metody řízeného rozhovoru, rozboru geodemografických dat a analýzy odpovědí na anketní otázky mezi obyvateli města. V souladu s cílem práce zpracoval návrhovou část - navržený projekt je realizovatelný v praxi a přispěje ke zlepšení nabídky tělovýchovných služeb v okresním městě. Stanovené cíly byly splněny velmi dobře.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup řešení a použité metody odpovídají zadání práce a jsou na velmi dobré úrovni.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Student prokázal dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvodit z nich dobré závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Zpracovaná projektová část je velmi dobře využitelná v praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Struktura práce odpovídá požadavkům kladeným na BP. Formální náležitosti, použitá terminologie a jazyková úroveň jsou na dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Práce s informačními zdroji je na uspokojivé úrovni.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Muchová, Marta

Bakalářská práce Projekt nabídky sportovních a pohybových aktivit v okresním městě Šumperk je rozdělena do tří základních kapitol, z nichž nejrozsáhlejší je první kapitola Teoretická východiska. Analýza problému sportovní nabídky ve městě Šumperk je zaměřena spíše na dospělou populaci stejně jako náměty pro změny současného stavu pohybových aktivit a sportovního vyžití v Šumperku. Práce nese pečeť vysoké aktuálnosti, neboť vlastní návrhy řešení jsou částečně zaměřeny přímo na seniory. Nicméně rozbor sportovního vyžití dětí a mládeže v daném městě v práci postrádám. Výsledky metod jsou začleněny do velmi přehledných grafů, atraktivní je i návrh workout zóny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce - zpracování projektu v oblasti sportovních a pohybových aktivit v okresním městě Šumperk i dílčí cíle - zpracování statistických údajů zaměřených na demografii, nezaměstnanost, dotační politiku a sportovní možnosti města Šumperka na základě anketního šetření byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Volba metod (rozhovor, anketa) a postup řešení je vhodně zvolen pro zpracování vytýčeného cíle.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Na základě získaných dat byly výsledky vhodným způsobem zpracovány a následně vyvozeny patřičné závěry, které byly startovním blokem pro vlastní návrhy řešení.
Praktická využitelnost výsledků C Návrhy řešení jsou velmi podnětné, podnikatelský záměr smysluplný.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D V práci se objevují gramatické chyby, způsobené spíše nepozorností při zpracování.
Práce s informačními zdroji B Student se velmi dobře orientuje v oblasti, dokáže využít moderní technologii získávání dat.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 82468