ANDRLOVÁ, G. Analýza životního stylu vysokoškolských studentů - time management [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Lepková, Hana

Předložená práce je sepsána na uspokojivé úrovni a odpovídá požadavkům kladeným na bakalářské práce. Studentce se podařilo na základě vlastní ankety a dotazníkového šetření získat zajímavá data o životním stylu studentů na VŠ z pohledu time managementu.Tato data jsou použitelná pro další šetření mezi vysokoškolskou populací. Zajímavá je i návrhová část práce - univerzální textové zpracování informačního materiálu pro studenty. Práce je uspokojivá a doporučuji BP k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Studentka na základě anketního šetření, dotazníku a řízených rozhovorů mezi VŠ studenty získala data potřebná pro analýzu jejich životního stylu a navrhla v praxi dobře využitelný výstup. Cíl bakalářské práce, která řeší životní styl studentů vysokých škol z pohledu time managementu byl splněn na uspokojivé úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Studentka pro splnění cíle BP dobře zpracovala vlastní anketní šetření a využila standardizovaný dotazník pro získání dat. Pro zpracování dat použila vhodné metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Studentka uspokojivě prokázala schopnost získaná data interpretovat prostřednictvím slovního komentáře, grafů a tabulek. Na uspokojivé úrovni je i navržené řešení ve formě informačního materiálu Zvládni VŠ v pohodě.
Praktická využitelnost výsledků C Praktická využitelnost výsledků předložené bakalářské práce je dobrá.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Struktura práce odpovídá požadavkům bakalářské práce. Použitá terminologie i odborná jazyková úroveň jsou uspokojivé.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Práce s informačními zdroji odpovídá normě a je uspokojivá
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Vacíková, Eva

Gabriela zvolila velmi zajímavé aktuální téma. Teorie a použité metody považuji za velmi vhodné. Interpretace proběhla v souladu s dosaženými výsledky. Praktickou využitelnost považuji za přiměřenou a je otázkou zda tištěná brožura je potivační pro generaci, které je určena. Před rozhodnutím využití takového nástroje bych doporučila zvážit všechny komunikační kanály a nástroje pro cílovou skupinu (web forma, game, e learning). Vzhledem, že se jedná o bakalářskou práci nehodnotím přísně formátování, několik chyb v textu a úroveň anglického překladu. Studentce doporučuji věnovat více času závěrečným úpravám a kontrolám, zbytečně snížily úroveň jinak vcelku kvalitního obsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82458