ENGELMANN, M. Analýza vlivu lokality na obvyklou cenu bytové jednotky v lokalitě Moravské Budějovice a Jemnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Tesařová, Zdeňka

Při vypracování práce byly použity dva způsoby ocenění, a to na základě platného cenového předpisu a metodou přímého porovnání. V práci bylo oceněno 10 bytových jednotek, přičemž ke každé jednotce byla vytvořena databáze srovnatelných nemovitostí čítající 10 prvků (bytů). Jednotlivé oceňované bytové jednotky byly autorem práce zaměřeny, popsány a následně byla vytvořena půdorysná schémata bytů. Sestavené databáze byly korektně vyhodnoceny a autor ze získaných informací vyvodil odpovídající závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Požadovaného cíle bylo dosaženo, práce je zpracována v dostatečném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretický základ práce je přiměřený, bylo využito vhodných podkladů a materiálů.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Autor se danou problematikou zabýval uceleně, je zřejmé, že dané problematice dobře porozuměl.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na velmi dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Práce je přínosná především pro praktické využití, a to pro laickou ale i odbornou veřejnost.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B V práci nejsou vždy použita aktuální znění právních předpisů.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je dobrá, je vhodně doplněna obrázky, grafy a tabulkami.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Diplomová práce společně s přílohami splňuje svým rozsahem požadavky na diplomovou práci. V teoretické části mohly být podrobněji popsány metody ocenění, vhodné by bylo uvést, proč nebyly použity další metody ocenění. Kladně hodnotím, že autor práce provedl osobně místní šetření, zakreslil schémata bytů. Vstupní data jsou obsáhlá a jsou korektně vyhodnocena.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Autor vhodně zvolil metody ocenění na základě vyhodnocení dostupnosti podkladů.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Použité metody jsou vhodně zvolené, vstupními daty pro přímé porovnání jsou dosti obsáhlé databáze srovnatelných objektů.
Obtížnost a správnost řešení B Práce je obsáhlá, důraz je kladen především na praktickou část, teorie mohla být propracovanější.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Hlavní přínos předkládané práce spočívá v praktickém využití.
Odborná jazyková úroveň B V práci jsou uvedeny všechny potřebné pojmy týkající se dané problematiky.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Grafická úprava práce je na dobré úrovni, je vhodně doplněna grafy a tabulkami. Uvedené vzorce nejsou číslovány.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82615